ОПОРАВЉАЈУ СЕ ЦЕНЕ ДЕОНИЦА: Скок акција Креди Свиса и Дојче банке

Новости онлине

28. 03. 2023. у 07:38

НА ВОЛ Стриту у понедељак су индекси Дау Џоунс и С&П 500 порасли, захваљујући опоравку банкарског сектора, док је Насдак пао због притиска на технолошки сектор. Дау Џоунс је ојачао 0,60 одсто, на 32.432 поена, С&П 500 је пао 0,16 одсто, на 3.977 поена. Насдак индекс је ослабио, пак, за 0,47 одсто, на 11.768 поена.

ОПОРАВЉАЈУ СЕ ЦЕНЕ ДЕОНИЦА: Скок акција Креди Свиса и Дојче банке

Фото: Профимедиа

Раст индекса је углавном последица раста цена акција у банкарском сектору. С&П индекс тог сектора скочио је више од 3 одсто. Страхови од ширења кризе у банкарском сектору донекле су се ублажили након вести да ће америчка First Citizens BancShares преузети депозите и зајмове недавно пропалих банака из Силицијумске долине.

После оштрог пада у петак, јуче су се опоравиле и акције највећих европских банака, попут швајцарског УБС-а и Дојче банке. С друге стране, технолошки сектор је био под притиском, па је Насдак индекс пао.

- Има још много вести из банкарства, данас су добре. Али технолошки сектор је имао веома јак квартал, тако да је можда било неких профитабилних продаја како се приближавамо крају тромесечја - рекао је Тим Гриски, портфолио стратег у Ингалс & Шнајдер.

С&П индекс технолошког сектора порастао је за више од 15 одсто од почетка године. На европским берзама јуче су порасле и цене акција, захваљујући стабилизацији банкарског сектора. Лондонски ФТСЕ индекс ојачао је 0,90 одсто, на 7.471 поен, док је франкфуртски ДАКС порастао 1,14 одсто, на 15.127 поена, а париски ЦАЦ 0,90 одсто, на 7.078 поена.

БОНУС ВИДЕО: "НОВОСТИ" НА УЛИЦАМА ПАРИЗА - Поново масовне демонстрације - француска престоница у хаосу

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

"НОВОСТИ" САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

ЈАВНО тужилаштво за организовани криминал, као и браниоци који су ангажовани у новом поступку који се води против Дарка Шарића и других оптужених, како незванично сазнајемо, поднели су председнику Вишег суда у Београду захтев за изузеће судије Синише Петровића, који је постављен да са још двоје колега води главни претрес.

29. 05. 2023. у 14:03

ГОВОРИЛИ СУ МИ ДА СЕ НЕ УДАЈЕМ ЗА СРБИНА Туркиња Дилара нашла је срећу са Александром - један наш обичај још јој је чудан

"ГОВОРИЛИ СУ МИ ДА СЕ НЕ УДАЈЕМ ЗА СРБИНА" Туркиња Дилара нашла је срећу са Александром - један наш обичај још јој је чудан

ТУРКИЊА Дилара Давидовић већ пет година живи у Босни, у Брчком. Удала се за Александра, имају девојчицу и многи сматрају да се савршено уклопила.

28. 05. 2023. у 08:48

Коментари (0)

ЂОКОВИЋ СЕ МАЛО НЕРВИРАО, АЛИ - УСПЕО! Новак преко америчког Србина до другог кола Ролан Гароса (ФОТО)