ЦЕНЕ ЛЕТОВАЊА У ИНОСТРАНСТВУ: Папрено - у овим градовима ноћење иде и до 100 евра у просечним хотелима

Novosti online

22. 03. 2023. у 11:08

ДИРЕКТОР Националне асоцијације туристичких агенција Александар Сеничић је открио за ТВ Прва да ли су планули аранжмани за првомајски и васкршњи одмор, као и да ли још има јефтиних понуда. Поред празника који нам предстоје, Сеничић је прокоментарисао и потражњу за летњим одморима која је већ увелико присутна.

ЦЕНЕ ЛЕТОВАЊА У ИНОСТРАНСТВУ: Папрено - у овим градовима ноћење иде и до 100 евра у просечним хотелима

Фото М. Анђела

- Није се још закаснило, увек је лако додати још места ако постоји интересовање. Пре свега, највеће интересовање је за земље у окружењу, јефтиније аутобуске аранжмане који су због цене популарнији од авионских - навео је Александар Сеничић и додао:

- Пре свега су тражени Солун, Атина, Истанбул, Софија, Темишвар, Будимпешта... Могуће је наћи аранжман за чак и до 35-40 евра за једно ноћење. Имамо широк дијапазон дужине аранжмана, од два дана до седам дана.

Навео је и дестинације које су нешто скупље од оних у региону, које важе за најповољније, али опет приступачне.

- Нешто је то скупље када говоримо о Прагу, Берлину, Бечу, Италији. Ту већ не можемо рачунати на аранжман по цени испод 100 евра у неком просечном хотелу од две или три звездице - рекао је Александар Сеничић.

Што се летовања тиче, Сеничић апелује да га резервишемо што раније, ако нам је у интересу да прођемо повољније.

- Оно што је важно да кажемо увек је да је важно што пре резервисати летовање јер ће уштеда бити већа. Продаја у неким агенцијама западне Европе већ сада креће за следеће лето 2024. године, управо због уштеде за туристе. Још увек ће бити попуста до 20 одсто током априла за српске туристе - рекао је Сеничић.

Цене су у односу на претходну годину скупље.

- Нажалост, повећање цена је нешто што је тржиште условило, а веома ретко се враћају на доле. Авионски аранжмани су скупљи и до 20 одсто због цене горива, а приватан смештај је скупљи између пет и десет одсто, а кад говоримо о хотелским капацитетима скупљи су између 12 и 20 одсто - напоменуо је Сеничић.

Када говоримо о даљим дестинацијама, једна се издвојила.

- Турска и Египат су нама јако значајне дестинације, а враћа се и Тунис, управо из разлога што Тунижани једини нису мењали цене у односу на прошлу годину, па је Тунис најповољнији ако гледамо однос цене и квалитета, нарочито за породице са децом - закључио је Сеничић.

(Б92)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

"НОВОСТИ" САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

ЈАВНО тужилаштво за организовани криминал, као и браниоци који су ангажовани у новом поступку који се води против Дарка Шарића и других оптужених, како незванично сазнајемо, поднели су председнику Вишег суда у Београду захтев за изузеће судије Синише Петровића, који је постављен да са још двоје колега води главни претрес.

29. 05. 2023. у 14:03

Коментари (0)

СВЕТЛОСТ НА ГРУДИМА: Откривено шта је Новак Ђоковић носио на телу током претходног меча на Ролан Гаросу