СЕДАМ ТРАКА НА УЛАЗУ У СРБИЈУ: Све спремно за проширење граничног прелаза Бачки Брег - Сантово

Ј. ЛЕМАЈИЋ

08. 02. 2023. у 08:30

ИЗРАДОМ пројектно-техничке документације створени су сви плански основи за проширење граничног прелаза са Мађарском Бачки Брег - Сантово.

СЕДАМ ТРАКА НА УЛАЗУ У СРБИЈУ:  Све спремно за проширење граничног прелаза Бачки Брег - Сантово

фото:панон телевизија

Реконструкцијом прелаз треба да добије седам трака на улазу у земљу, од којих би две биле за теретна возила, четири за путничка возила и аутобусе, те посебна трака за возила са опасним материјама. На излазу из земље планирана је изградња шест трака: две за теретна и четири за путничка возила и аутобусе. Такође, проширени гранични прелаз повезао би се са планираним путем Сомбор – Кикинда, "осмехом Војводине", односно са граничним прелазом Наково са Румунијом, што би околним насељима донело економску корист

-То је један изузетно важан стари прелаз који ће сада добити нови сјај и садржај. На овај начин стварају се услови за прелазак теретних возила изнад три и по тоне, па чак и шлепера и посебних терета. То је изузетно важно због генералне ситуације на граничним прелазима што се тиче теретног саобраћаја, тако да ће се реализацијом овог пројекта отворити једна нова могућност и другачија путања, веома битна за војвођанску, односно српску привреду, за ону привреду која снабдева Западну Европу преко Србије - објашњава Иштван Пастор, председник Скупштине АПВ, додајући да је за реализацију пројекта, са наше стране, неопходно обезбедити још око седам до осам милиона евра. - Само смо привидно на крају посла, овде се сад ставља зарез и почиње са обезбеђивањем услова за реализацију овог пројекта. С обзиром на то да се ради о обострано значајаном стратешком пројекту, сигуран сам да ћемо, да ли националним, европским или комбинованим средствима, успети обезбедити услове за његову реализацију.

Градоначелник Сомбора Антонио Ратковић истакао је да ће улагања у развој граничног прелаза и путну инфраструктуру значајно допринети лакшем и бржем кретању роба и људи, што представља значајан покретач привредних активности у пограничним областима.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ЗАШТО НИСАМ НИШТА ПОТПИСАО? Председник објаснио: Радићемо на имплементацији до наших црвених линија

ЗАШТО НИСАМ НИШТА ПОТПИСАО? Председник објаснио: Радићемо на имплементацији до наших црвених линија

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић објаснио је због чега није потписао ништа, али да је Србија спремна да ради на имплементацији до својих црвених линија.

19. 03. 2023. у 11:19

Коментари (2)

ТРАГЕДИЈА ГЛУМЦА: Убијена хицем у потиљак - стан запаљен, све је било до детаља испланирано