КОНТРОЛИШЕМО ВОДУ РЕДОВНО: ЕПС реаговао на иозвештај ДРИ

С. Б.

03. 02. 2023. у 17:24

ЕЛЕКТРОПРИВРЕДА Србије реаговала је на извештај Државне ревизорске институције о сварсисходности управљања индустријским отпадним водама у коме се напомиње да у ТЕНТ-ту Б још није завршено постројење за прераду отпадних вода.

КОНТРОЛИШЕМО ВОДУ РЕДОВНО: ЕПС реаговао на иозвештај ДРИ

"Електропривреда Србије" и "Србијагас", Фото Танјуг

У овој компанији тврде да је извештај непотпун и да се квалитет површинских и подземних вода у околини Термоелектране "Никола Тесла Б" прати редовно и то раде овлађчене компаније.

- Све анализе указују да рад ТЕНТ Б не утиче на квалитет реке Саве и да је квалитет реке узводно и низводно од термоелектране у добром еколошком статусу - стоји у саопштењу. - У објављеном извештају ДРИ није наведено да се њихов закључак односи на једини случај да три пута није обављено испитивање отпадних вода и то због тешкоћа са поступком јавне набавке која је расписана у законском року. "Електропривреда Србије" није највећи генератор индустријских отпадних вода у Републици Србији и јавност треба да зна да су то пре свега расхладне отпадне воде које се користе у затвореном цевном систему без употребе било каквих хемикалија, односно не спадају у хемијско-технолошке отпадне воде.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ЦЕО ГОВОР ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА: Дајте да покушамо да сачувамо мир - не дајући ни срце, ни душу, ни кичму наше земље и нашег народа

ЦЕО ГОВОР ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА: Дајте да покушамо да сачувамо мир - не дајући ни срце, ни душу, ни кичму наше земље и нашег народа

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обратио се данас народу окупљеном на Тргу Светог Ђорђа у Сомбору, на централној државној манифестацији поводом обележавања Дана сећања на страдале у НАТО агресији 1999. године. Његов говор преносимо у целости.

24. 03. 2023. у 20:48

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

РУСКИ министар одбране Сергеј Шојгу упозорио је данас да ће муниција са осиромашеним уранијумом, коју Велика Британија планира да пошаље Украјини, озбиљно негативно утицати на здравље украјинских војника који је буду користили, као што је то био случај са војницима НАТО-а на Косову и Метохији 1999. године.

22. 03. 2023. у 09:08

ХРВАТ СЕ ПОЛИО БЕНЗИНОМ И ЗАПАЛИО ЗБОГ ДРЉАЧЕ: Целог живота се борим против Срба, а он пева у мом селу! Бора није могао да разуме мржњу

ХРВАТ СЕ ПОЛИО БЕНЗИНОМ И ЗАПАЛИО ЗБОГ ДРЉАЧЕ: "Целог живота се борим против Срба, а он пева у мом селу!" Бора није могао да разуме мржњу

ХРВАТ Стојан Целишчак (1970), учесник рата у којем се распала бивша Југославија, полио се бензином, а потом запалио у знак протеста јер је познати српски певач Бора Дрљача, имао концерт у његовом родном месту Лепавина, надомак Костајнице.

25. 03. 2023. у 14:45

Коментари (0)

Садњом стабала на београдском Ушћу, ДДОР осигурање наставило акцију „За шуму у твом крају“