СТРАНЕ ИНВЕСТИЦИЈЕ ЗНАЧАЈНЕ ЗА СРБИЈУ Вучић: Од тога исплаћујемо већи део плата и пензија

Новости онлине/М.Стевановић

03. 02. 2023. у 13:28

ПРЕДСЕДНИК Вучић изјавио је да су стране директне инвестиције много значајне за српску привреду и да се од тога исплаћују и веће плате и веће пензије додајући да, уколико има заинтересованих инвеститора из Русије, добродошли су у Србију.

СТРАНЕ ИНВЕСТИЦИЈЕ ЗНАЧАЈНЕ ЗА СРБИЈУ Вучић: Од тога исплаћујемо већи део плата и пензија

Тањуг

Одговарајући на критике посланика Двери Ивана Костића у вези са сарадњом са Руском Федерацијом, Вучић је, на седници Скупштине на којој се расправља о КиМ, казао да је током прошле године у Србији забележен скок азијских, односно кинеских и јапанских инвестиција, нешто мање је било европских, али су и даље доминантне, а руске инвестиције су око 2,5 одсто.

- Разумљиви су и разлози - казао је Вучић коментаришући низак ниво руских инвестиција додајући да када се држава води, мора се израчунати све.

Вучић је указао и да је трговинска размена са Немачком прошле године била 8,3 милијарде, а да ће ове године ићи преко девет, можда 10 милијарди.

- То је питање фабрика које овде раде. То је лек за српску привреду, одатле нам се исплаћују веће плате, веће пензије - рекао је Вучић.

- Немамо проблем да сарађујемо са Руском Федерацијом, ми смо отворени за то, као што плаћамо гас, дана не каснимо, све плаћамо у валути, ни од кога не зависимо. Ако су заинтересоваи и имају инвеститоре, увек су добродошли, али нажалост, сада имају других брига - казао је председник.

Вучић каже да када је реч о односима Србије и Русије, не постоји ниједна друга европска земља од Србије која има боље односе са Руском Федерацијом.

Каже да се Србија понаша одговорно и фер.

- Али ја да бринем све бриге и Русије и Запада, а и једни и други то траже, нисам у стању, нити хоћу. Довољно брига имамо у Србији које морамо да решавамо. Неће ту Бог помоћи ништа, ту ћемо ми мало да помогнемо, ви да нам не одмогнете - казао је Вучић одговарајући Костићу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НЕВЕРОВАТНА РЕАКЦИЈА ОЦА ЗЛОСТАВЉАНЕ ДЕВОЈЧИЦЕ Новости сазнају: Није чак ни питао за дете

НЕВЕРОВАТНА РЕАКЦИЈА ОЦА ЗЛОСТАВЉАНЕ ДЕВОЈЧИЦЕ "Новости" сазнају: Није чак ни питао за дете

У ПРОСТОРИЈАМА Првог основног јавног тужилаштва у Београду саслушан је осумњичени Урош Пашајлић, који је осумњичен да је држао заточену ћеркицу од осам година у стану на Звездари.

30. 03. 2023. у 14:00

БОЈКОТУЈУ И ФАРБУ ЗА КОСУ: Наставља се срамна кампања Приштине против куповине српских производа на Косову и Метохији

БОЈКОТУЈУ И ФАРБУ ЗА КОСУ: Наставља се срамна кампања Приштине против куповине српских производа на Косову и Метохији

НА Косову и Метохији наставља се кампања против куповине производа из Републике Србије и сада је, након спотова и протеста, покренут и сајт "Бојкото 860", који позива на бојкот српских производа.

30. 03. 2023. у 14:08

Коментари (127)

НИЈЕ ДОВОЉНО САМО ИСПИРАЊЕ: Једини прави начин чишћења јагода