"НАДАМ СЕ ДА ЋЕ ГАС ДА ПОТЕЧЕ ДО КРАЈА ГОДИНЕ" Вучић: Србија и Бугарска могу да раде велике и важне заједничке ствари

Танјуг

01. 02. 2023. у 12:30

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић изјавио је данас да се нада да ће градња гасног интерконектора између Србије и Бугарске да се заврши до октобра и да гас потече до краја године.

НАДАМ СЕ ДА ЋЕ ГАС ДА ПОТЕЧЕ ДО КРАЈА ГОДИНЕ Вучић: Србија и Бугарска могу да раде велике и важне заједничке ствари

Фото: Танјуг/Страхиња Аћимовић

Вучић је на свечаности поводом почетка радови на изградњи гасног интерконектора на бугарској територији рекао да Србија гради 108 километара.

- Веома сам срећан што сам данас овде, много ми је драго што сам имао прилику да разговарам са председником Радевим о свим важним питањима, наставићемо у Софији и срећан сам да пријатељи какви су Србија и Бугарска могу да раде велике и важне заједничке ствари као што је овај интерконектор - рекао је Вучић.

Он је захвалио председнику Бугарске на пријатељству које показује према Србији и поручио да ће Бугарска у Србији имати оданог пријатеља, доброг пријатеља и сигурног пријатеља, и у тешким, а не само у лаким и добрим временима. 

- Хоћу да се захвалим вама из ЕУ на великој подршци. Добили смо 49 милиона евра у гранту и још 25 милиона евра финансира ЕИБ. Бугарска добија 218 милиона евра. Ми то не можемо ни да сањамо да ћемо добити за енергетску инфраструктуру, али биће ваљда једном и за нас Србе. Ми умемо да поштујемо када неко даје новац пореских обвезника - рекао је Вучић.

Очекује да ћемо, како је рекао, и једни и други са обе стране границе да завршимо посао до октобра и да пре краја године потече гас кроз интерконектор.

- Да не диверсификуемо само, већ и да осигурамо енергетску будућност за наше земље и цео регион - рекао је Вучић.

 

БОНУС ВИДЕО:

ПРЕЛЕП ПРИЗОР: Погледајте како је изгледала Кула Београд у част првог српског просветитеља

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

СРБИЈУ ИНТЕРЕСУЈЕ САМО КАДА ЋЕ МИР Вучић: Некада је та реч била најпопуларнија у свету, а сада нико не сме да је изговори

"СРБИЈУ ИНТЕРЕСУЈЕ САМО КАДА ЋЕ МИР" Вучић: Некада је та реч била најпопуларнија у свету, а сада нико не сме да је изговори

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић рекао је данас да Србија жели мир и нада се миру и да би Србија волела да рат у Украјини стане истог секунда.

21. 03. 2023. у 14:40 >> 14:30

Коментари (95)

СРБИЈУ ИНТЕРЕСУЈЕ САМО КАДА ЋЕ МИР Вучић: Некада је та реч била најпопуларнија у свету, а сада нико не сме да је изговори