МОЖЕМО ДА УШТЕДИМО И ДО 50.000 ДИНАРА: Ево колико ћемо плаћати услуге оператера наредне две године

Новости онлајн

28. 01. 2023. у 10:00

ЧИНИ се да је битка телекомуникационих оператора за сваког новог корисника ових дана интензивнија него икада.

МОЖЕМО ДА УШТЕДИМО И ДО 50.000 ДИНАРА: Ево колико ћемо плаћати услуге оператера наредне две године

Фото: Депозитфото

Главни играчи на тржишту нуде многобројне погодности, од богатог садржаја и разноврсности ТВ канала, до додатно бржег интернета, међутим неки и нису тако великодушни када је реч о свим условима уговора, тачније – ценама претплате за кориснике њихових услуга. Узевши у обзир еквивалентне пакете услуга од четири главна оператора – СББ, Орион Телекома, мтс и Yеттел-а – долазимо до закључка да постоји значајни ценовни јаз између ових компанија, нарочито посматрајући стандардне уговоре на две године. Баш поменутим редоследом, оператори су рангирани од оног са најскупљом ка оном са најприступачнијом понудом.

За двогодишњу претплату на услуге компаније СББ за пакет ЕОН Лигхт, корисник је у јануару морао да издвоји 55.976 динара, тачније 1.499 динара у првих 14 месеци, а онда по 3.499 сваког наредног. Међутим, на ову, већ најскупљу понуду међу операторима, компанија је првог дана 2023. године најавила повећање претплате од скоро 6 одсто, које ступа на снагу већ од 1. фебруара. Додатно поскупљење услуга СББ може коштати губитка одређеној броја корисника, будући да једнострана промена уговорне обавезе даје право незадовољним корисницима да, без икакве накнаде и плаћања „пенала“, бесплатно раскину уговор с оператором у периоду од месец дана од најаве поскупљења цена, што је у овом случају до 1. фебруара.

Ова ситуација је својеврсна прилика да незадовољни корисници размотре и друге опције на телекомуникационом тржишту, на ком други оператори увелико нуде своје погодности и услуге.

Управо је могућност преузимања неког броја корисника од знатно моћнијег конкурента покушао да искористи и Орион Телеком, који током јануара има акцију у оквиру које претплатници у наредне две године могу да плаћају 1.775 динара уместо досадашњих 3.200 на месечном нивоу. То значи укупно обавезних 42.600 динара за све који се одлуче да пређу на услуге овог оператора током наредна 24 месеца. Без јануарске акције, двогодишње услуге Орион Телекома иду и до 76.800 динара.

Мтс, са својим Боx 3 пакетом, обавезује кориснике на плаћање 3.299 динара месечно у другој години уговора, након прве у којој издвајају укупно 12 динара, што у коначном збиру износи 39.600 динара за 24 месеца. Ипак, за разлику од СББ, мтс, као главни конкурент, поред повољније понуде нуди и богатији спортски и филмски програм, пре свега. Најбољи спорт – од фудбалске Лиге шампиона, Лиге Европе, енглеске Премијер лиге, италијанске Серије А, шпанске Примере, француске Лиге 1, српске Суперлиге, преко НБА и АБА лиге и осталих спортова, па све до најузбудљивијих ауто мото трка – од прошле јесени налази се на каналима Арена Спорт. За љубитеље филмова и серија, Суперстар, ХБО и остали канали биће меморисани као омиљени.

И поред одличног односа цене и квалитета мтс-а, најбољу понуду у овом тренутку ипак има компанија Yеттел, ако је судећи по наведеним параметрима. Са идентичним програмом као и мтс, Yеттел нуди и додатну погодност – још нижу цену за двогодишњи уговор. Пакет Хипернет Трио М сваки корисник у првој години плаћа 1 динар, док у другој години, цена је 2.199 динара месечно. То значи да Yеттел, своју богату и разноврсну понуду ТВ канала и брзог интернета, својим корисницима нуди за само 26.400 динара за две године, што је за чак 13.200 динара јефтиније од наредне понуде.

Тржиште је велико, жеље и потребе корисника некада још већи, али најважније за грађане је да имају могућност слободног одабира, као и да имају више опција телекомуникационих оператора на располагању, које треба паметно изабрати, према својим афинитетима и простору у потрошачкој корпи.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ЦЕО ГОВОР ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА: Дајте да покушамо да сачувамо мир - не дајући ни срце, ни душу, ни кичму наше земље и нашег народа

ЦЕО ГОВОР ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА: Дајте да покушамо да сачувамо мир - не дајући ни срце, ни душу, ни кичму наше земље и нашег народа

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обратио се данас народу окупљеном на Тргу Светог Ђорђа у Сомбору, на централној државној манифестацији поводом обележавања Дана сећања на страдале у НАТО агресији 1999. године. Његов говор преносимо у целости.

24. 03. 2023. у 20:48

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

РУСКИ министар одбране Сергеј Шојгу упозорио је данас да ће муниција са осиромашеним уранијумом, коју Велика Британија планира да пошаље Украјини, озбиљно негативно утицати на здравље украјинских војника који је буду користили, као што је то био случај са војницима НАТО-а на Косову и Метохији 1999. године.

22. 03. 2023. у 09:08

Коментари (7)

ТЕСЛИН НАЈБОЉИ ПРИЈАТЕЉ БИО ЧУВЕНИ АМЕРИКАНАЦ: Србин му помогао да реши важно животно питање