"УКОЛИКО НАСТАВЕ БИТИ НЕРАЗУМНИ, МОЈА ДУЖНОСТ ЈЕ ДА РЕАГУЈЕМ": Сунак најавио строге мере против синдиката

Novosti online

08. 12. 2022. у 17:44

ПРЕМИЈЕР Велике Британије Риши Сунак изјавио је да ће подржати "нове строге законе" против поступака радника у вези са штрајковима, пише "Раша тудеј".

УКОЛИКО НАСТАВЕ БИТИ НЕРАЗУМНИ, МОЈА ДУЖНОСТ ЈЕ ДА РЕАГУЈЕМ: Сунак најавио строге мере против синдиката

Фото: Shutterstock/Илустрација

Он је наговестио и могућност потпуне забране изласка одређених радника са радних места, након што је хиљаде радника хитних служби најавило штрајкове, захтевајући веће плате услед раста инфлације.

Сунак је упозорио да би талас штрајкова у бројним секторима, укључујући здравство и јавни превоз, могао довести до великих сметњи и обећао да ће "учинити шта год треба" да спречи застој рада у виталним индустријама.

- Уколико лидери синдиката наставе да буду неразумни, онда је моја дужност да реагујем како бих заштитио живот и животна средства британске јавности. Откако сам постао премијер радим на новим строгим законима ради заштите људи од ових сметњи - поручио је Сунак.

Коментари премијера уследили су дан након штрајкова најављених за 21. и 28. децембар, који би подразумевали прекид рада више од 10.000 радника хитних служби.

На питање да ли разматра забрану штрајкова у хитним службама, Сунак је одбио да искључи такву идеју, али је нагласио да ће британска Влада "увек бити разумна".

(Срна)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ОТАЦ СИНУ „КУПИО“ МЛАДУ, ПА ЈЕ ЗАЈЕДНО СИЛОВАЛИ: Нови детаљи ужаса у Маргити, код Вршца

ОТАЦ СИНУ „КУПИО“ МЛАДУ, ПА ЈЕ ЗАЈЕДНО СИЛОВАЛИ: Нови детаљи ужаса у Маргити, код Вршца

ОСАМНАЕСТОГОДИШЊА девојка М. Д. из села Маргита, код Вршца, коју су 2. и 3. фебруара силовали М. Ј. (42) и његов син Н. Ј. (22) из истом места, наводно је била актер уговореног брака.

07. 02. 2023. у 22:02

Коментари (2)

КАКО ЈЕ ЋИРО БЛАЖЕВИЋ ГОВОРИО О НОВАКУ: Ђоковић? Ја га обожавам, он је највећи спортиста на планети! (ВИДЕО)