УГАСИЛИ САМИ СЕБЕ, ПА ОПТУЖУЈУ ДРУГЕ: Шолакова Јунајтед група пре три године већ имала сличан "перформанс"

Новости онлине

07. 12. 2022. у 14:41

ЈУНАЈТЕД група, која је јуче обуставила емитовање својих програма, проглашавајући да у Србији више нам слободних медија, пре три године је сама искључила своју телевизију Н1 из кабловске мреже Телекома, па оптужила ову компанију да их "гуши".

УГАСИЛИ САМИ СЕБЕ, ПА ОПТУЖУЈУ ДРУГЕ: Шолакова Јунајтед група пре три године већ имала сличан перформанс

Фото Јутјуб

Ова ПР акција Јунајтед групе је већ виђена.

Нова С и Н1 јуче су извршили наређење власника Драгана Шолака и обуставили емитовање ТВ програма на 24 сата, тврдећи да тиме симболично доказују да у Србији, осим њих, нема медија који су слободни.

Своју акцију заказали су на дан самита ЕУ - Западни Балкан, у илузији да су много битни да ће неко од европских званичника то тамо уопште да региструје, камоли да се тим поводом огласи. 

У исто време, на исти дан, Шолак је ангажовао део српске опозиције да се у Савету Европе жале на "гушење слободе медија у Србији". 

Овај "перформанс" Јунајтед групе је већ виђен, пре скоро три године.

У јануару 2020. године, након што су на адресу компаније Телеком Србија послали незаконит уговор за даљу сарадњу и дистрибуцију ТВ Н1 код оператера Супернова, из Јунајтед групе, власника Н1 и осталих, послали су налог да се хитно угасе њихови канали у овој мрежи.

Када је Супернова поступила по налогу Јунајтед групе и престала да емитује Н1, Шолак је оптужио Телеком и државу Србију да гуше медије.

Телеком Србија је тада, због нарушавања пословне репутације, тужио одговорне пред судом у Швајцарској, где је Шолаково званично пребивалиште.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НАМА ЈЕ СРБИЈА СВЕТИЊА, А ЊИМА ПОСЛОВНИК: Јака порука председника Вучића након хаоса који је правила опозиција

НАМА ЈЕ СРБИЈА СВЕТИЊА, А ЊИМА ПОСЛОВНИК: Јака порука председника Вучића након хаоса који је правила опозиција

РАЗЛИКА између нас и њих је што је нама Србија светиња, а њима пословник. Ми смо показали да смо спремни и да чујемо и саслушамо све, а они нису у стању да чују ништа. Када год мисле да ће неког да заплаше, они морају да погледају себе у лице. Срећом, такве кукавице Србију не воде и никада је неће водити.

02. 02. 2023. у 13:42

ВИ ЈУНАЦИ ДА МЕ БИЈЕТЕ Вучић оштро против опозиције - Надали су се капитулацији, сад кад виде да тога нема, пропало им је све

"ВИ ЈУНАЦИ ДА МЕ БИЈЕТЕ" Вучић оштро против опозиције - Надали су се капитулацији, сад кад виде да тога нема, пропало им је све

У СКУПШТИНИ Србије данас је дошло до инцидента када су након скандирања посланици опозиционих странака прекинули обраћање председника Србије Александра Вучића.

02. 02. 2023. у 14:04

ИЗМАСАКРИРАЛИ ДЕТЕ (11) НА ГРОБЉУ: Крвна освета - баба Вишња стигла из ЦГ и пратила га месецима, чак га је и мазила у крилу

ИЗМАСАКРИРАЛИ ДЕТЕ (11) НА ГРОБЉУ: Крвна освета - баба Вишња стигла из ЦГ и пратила га месецима, чак га је и мазила у крилу

СЛУЧАЈ из седамдесетих година прошлог века у Зеници остао је забележен као један од бруталнијих злочина у историји СФР Југославије.

02. 02. 2023. у 21:00

Коментари (42)

СОЧНО ТЕЛЕЋЕ ПЕЧЕЊЕ У РЕРНИ: По рецепту најискуснијих кувара - тајна је у брашну