МИНИСТАР МАЛИ НА СЕДНИЦИ ОДБОРА ЗА ФИНАНСИЈЕ: Буџет сутра пред посланицима у Скупштини Србије

Новости онлајн

04. 12. 2022. у 12:18

ПОТПРЕДСЕДНИК Владе и министар финансија Синиша Мали данас присуствује седници Одбора за финансије у Скупштини Србије.

МИНИСТАР МАЛИ НА СЕДНИЦИ ОДБОРА ЗА ФИНАНСИЈЕ: Буџет сутра пред посланицима у Скупштини Србије

Foto: Printskrin Instagram/mali_sinisa

- Долазак на седницу Одбора за финансије, на којој нам је тема буџет за 2023. годину, као и остали важни закони из надлежности @министарство_финансија, а који ће се сутра наћи пред народним посланицима - написао је министар Мали на Инстаграму. 

Подсетимо, министар финансија Синиша Мали најавио је јуче да ће се предлог буџета за следећу годину у понедељак наћи пред посланицима у Скупштини Србије, додајући да је њиме обезбеђен новац за стандард грађана, инвестиције и енергетику.

Foto: Printskrin Instagram/mali_sinisa

- Побољшање животног стандарда грађана, наставак инвестиција и стабилна енергетска ситуација у којој ће и грађани и привреда имати довољно струје и гаса три су главна стуба буџета за 2023. годину - рекао је он гостујући јуче на ТВ Прва.

Када је реч о животном стандарду навео је да су обезбеђена средства за повећање пензија, плата у јавном сектору, минималне зараде.

Према његовим речима, други стуб су инвестиције, за које је издвојено око седам одсто бруто друштвеног производа и ту се, како је рекао, неће одустати ни од једног започетог ни планираног посла, ни када је реч о путевима, ни комуналној инфраструктури, болницама и слично.

- Трећи стуб је енергетика. Ми ћемо следеће годне имати дефицит од 3,3 одсто, од чега се 1,9 одсто односи на буџет, а осталих 1,4 одсто је везано за енергетику. Трудимо се и трудићемо се да обезбедимо довољно гаса и струје - рекао је Мали.

Када је реч о енергетици, додао је да се у сарадњи са стручњацима из Норвешке ради на дефинисању статегије за развој енергетског сектора до 2050. године и да ће у наредних више од 20 година, бити потребно годишње улагати по око милијарду и по евра како би се обезбедило стабилно снабдевање енергентима.

- То морамо да урадимо. Идемо у обновљиве изворе енергије, у изградњу капацитета који су неопходни за балансирање, апгрејд дистрибутивне мреже, све оно што је неопходно за снабдевање наших гражања и струјом и гасом - закључио је министар Мали. 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИМАМ ПЕТОРО ДЕЦЕ, ОСТАЈЕМ НА СВОМ ОГЊИШТУ: Отац рањеног Бобана - Албанци су јутрос наставили са провокацијама

ИМАМ ПЕТОРО ДЕЦЕ, ОСТАЈЕМ НА СВОМ ОГЊИШТУ: Отац рањеног Бобана - Албанци су јутрос наставили са провокацијама

СИН ми је добро, ушили су му рану али је још у болници. Иако је полиција ухапсила сву тројицу нападача, двојицу малолетника су пустили а оног старијег од 46 година су задржали. Страшно је то што су мог сина, који уопште није проблематичан, напали из чистог мира док је шетао пса.

04. 02. 2023. у 11:56

ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

"ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА" Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

- ПОГЛЕДАЈТЕ са каквим болесним лажовима имамо посла, погледајте, поштовани грађани, чиме се баве и то већ 30 дана, рекао је председник Србије Александар Вучић, показујући јавности фото-монтажу фотографијe на којој се он наводно грли са Аљбином Куртијем, а коју је Срђан Миливојевић из ДС делио на друштвеним мрежама.

03. 02. 2023. у 14:22

ИЗМАСАКРИРАЛИ ДЕТЕ (11) НА ГРОБЉУ: Крвна освета - баба Вишња стигла из ЦГ и пратила га месецима, чак га је и мазила у крилу

ИЗМАСАКРИРАЛИ ДЕТЕ (11) НА ГРОБЉУ: Крвна освета - баба Вишња стигла из ЦГ и пратила га месецима, чак га је и мазила у крилу

СЛУЧАЈ из седамдесетих година прошлог века у Зеници остао је забележен као један од бруталнијих злочина у историји СФР Југославије.

02. 02. 2023. у 21:00

Коментари (0)

ШТА ОТКРИВА ЈМБГ: Значење првих седам цифара сигурно знате - а шта осталих шест говоре о вама