СИНДИКАТ НИЈЕ ЗАДОВОЉАН ИСХОДОМ ПРЕГОВОРА: Висина словеначког минималца опет "на тапети" у фебруару

Танјуг

30. 11. 2022. у 11:43

ПОСЛЕ вишемесечних преговора словеначког Синдиката радника у трговини и послодаваца, постигнут је договор о повећању минималних основних зарада запослених, али ће преговори бити настављени, јер Синдикат није задовољан висином примања, преноси РТВ Словеније.

СИНДИКАТ НИЈЕ ЗАДОВОЉАН ИСХОДОМ ПРЕГОВОРА: Висина словеначког минималца опет на тапети у фебруару

Ilustracija

Наводи се да је генерални секретар Синдиката Лади Рожич изјавио за Словеначку новинску агенцију СТА да ће минималне основне зараде до петог тарифног разреда бити повећане за 36,18 одсто, а у шестом и седмом тарифном разреду за 25 одсто, што значи да ће продавцу који припада четвртом тарифном разреду плата од 1. јануара порасти са 697 евра на 950 евра бруто.

Рожич је додао да Синдикат није задовољан исходом преговора, јер је постигнуто само приближно оно што су радници желели и да ће преговори бити настављени у фебруару.

РТВ Словеније напомиње да су представници синдиката крајем септембра прикупили 6.470 потписа на петицији којом се захтевају веће зараде и надокнаде трошкова рада, регулисање радног времена и бољи услови рада и тада су истакли да плате трговаца више не омогућавају пристојан живот и да је то један од разлога што постоји недостатак радне снаге у словеначким трговинама.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НАМА ЈЕ СРБИЈА СВЕТИЊА, А ЊИМА ПОСЛОВНИК: Јака порука председника Вучића након хаоса који је правила опозиција

НАМА ЈЕ СРБИЈА СВЕТИЊА, А ЊИМА ПОСЛОВНИК: Јака порука председника Вучића након хаоса који је правила опозиција

РАЗЛИКА између нас и њих је што је нама Србија светиња, а њима пословник. Ми смо показали да смо спремни и да чујемо и саслушамо све, а они нису у стању да чују ништа. Када год мисле да ће неког да заплаше, они морају да погледају себе у лице. Срећом, такве кукавице Србију не воде и никада је неће водити.

02. 02. 2023. у 13:42

ВИ ЈУНАЦИ ДА МЕ БИЈЕТЕ Вучић оштро против опозиције - Надали су се капитулацији, сад кад виде да тога нема, пропало им је све

"ВИ ЈУНАЦИ ДА МЕ БИЈЕТЕ" Вучић оштро против опозиције - Надали су се капитулацији, сад кад виде да тога нема, пропало им је све

У СКУПШТИНИ Србије данас је дошло до инцидента када су након скандирања посланици опозиционих странака прекинули обраћање председника Србије Александра Вучића.

02. 02. 2023. у 14:04

ИЗМАСАКРИРАЛИ ДЕТЕ (11) НА ГРОБЉУ: Крвна освета - баба Вишња стигла из ЦГ и пратила га месецима, чак га је и мазила у крилу

ИЗМАСАКРИРАЛИ ДЕТЕ (11) НА ГРОБЉУ: Крвна освета - баба Вишња стигла из ЦГ и пратила га месецима, чак га је и мазила у крилу

СЛУЧАЈ из седамдесетих година прошлог века у Зеници остао је забележен као један од бруталнијих злочина у историји СФР Југославије.

02. 02. 2023. у 21:00

Коментари (0)

СОЧНО ТЕЛЕЋЕ ПЕЧЕЊЕ У РЕРНИ: По рецепту најискуснијих кувара - тајна је у брашну