ВУЧИЋ О ЕНЕРГЕТИЦИ: Држава највећи део терета преузела на себе

Novosti online

28. 11. 2022. у 22:09

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић изјавио је да је енергетика кључна тема и да Србија има још доста гаса.

ВУЧИЋ О ЕНЕРГЕТИЦИ: Држава највећи део терета преузела на себе

Фото: Принтскрин/ТВ Пинк

- Енергетика постаје највиши интерес сваког грађанина,. Сутра ћемо видети најмодернија постројења везана за обновљиве изворе енергије. То је кључна тема, то је тема свих тема. Преживећемо ову зиму, ја те дане бројим као у војсци. Почео сам да бројим од 180 и нешто. Потрошили смо нешто гаса, око 7 посто. Иммао још доста гаса, релативно добро стање у хидрокапацитетима, сачувамо угља, за лоше временске услове, за сада нисмо имали проблем. У становима је претопло, цена нафте ће ићи значајно доле ако све буде у реду - рекао је Вучић.

Он је закључио да ћемо ову зиму да презимимо уз финансијске проблеме са којима се држава суочава јер је највећи део терета преузела на себе. 

- Свуда је инфлација појела много више него што плате прате - рекао је Вучић.

Он је говорио и о пројектима са Норвешком. 

- Који смо значајни објекат од деведесетих изградили у нашој земљи? Нисмо урадили ништа јер је то увек било или партијска прћија или прћија недовољно способних људи. Нашли смо најбоље у свету, немам ништа против да поставимо и норвешке стручњаке, ми то не знамо. Добро је да имамо од кога да научимо - рекао је председник о теми реформи у јавним предузећима ради напретка у енергетком сектору. 

- Ја се тиме поносим, желим да покажем људима да нам није стало да држимо било које предузеће да бисмо имали новац за странке. Желимо да извршимо озбиљну транзицију по том питању и да се онда позабавимо екологијом, угљем, обновљивим изворима енергије. То је све оно што радимо са Норвежанима, за то су нам потребне милијарде и милијарде евра. Због тога ћемо имати енергије и чистији ваздух и воду. Енергија је све, наредне године ћемо трошити још више. Сада у Београду имате гасне електране али и тај гас морате да обезбедите. То је седам посто нашег укупног конзума - додао је он.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИМАМ ПЕТОРО ДЕЦЕ, ОСТАЈЕМ НА СВОМ ОГЊИШТУ: Отац рањеног Бобана - Албанци су јутрос наставили са провокацијама

ИМАМ ПЕТОРО ДЕЦЕ, ОСТАЈЕМ НА СВОМ ОГЊИШТУ: Отац рањеног Бобана - Албанци су јутрос наставили са провокацијама

СИН ми је добро, ушили су му рану али је још у болници. Иако је полиција ухапсила сву тројицу нападача, двојицу малолетника су пустили а оног старијег од 46 година су задржали. Страшно је то што су мог сина, који уопште није проблематичан, напали из чистог мира док је шетао пса.

04. 02. 2023. у 11:56

ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

"ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА" Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

- ПОГЛЕДАЈТЕ са каквим болесним лажовима имамо посла, погледајте, поштовани грађани, чиме се баве и то већ 30 дана, рекао је председник Србије Александар Вучић, показујући јавности фото-монтажу фотографијe на којој се он наводно грли са Аљбином Куртијем, а коју је Срђан Миливојевић из ДС делио на друштвеним мрежама.

03. 02. 2023. у 14:22

Коментари (0)

ЧЕТИРИ ГОДИНЕ НАКОН НЕСРЕЋЕ: Деа Ђурђевић поново у болници - Идем на операцију