АМЕРИКА СЕ ПЛАШИ ШПИЈУНАЖЕ: САД забрањују увоз кинеских технологија због „ризика“ по националну безбедност

Ђ.Г.

26. 11. 2022. у 18:43

Вашингтон је забранио увоз и продају нове телекомуникационе опреме највећих кинеских произвођача због „ неприхватљивог ризика “ који наводно представљају по националну безбедност САД.

АМЕРИКА СЕ ПЛАШИ ШПИЈУНАЖЕ: САД забрањују увоз кинеских технологија због „ризика“ по националну безбедност

Foto: Printskrin

Према саопштењу америчке Федералне комисије за комуникације (ФKK) у петак, забрана је усмерена на технолошке производе које производе кинески телекомуникациони гиганти Huawei и ZTE, произвођач опреме за надзор Dahua Technology, компанија за видео надзор Hangzhou Hikvision Digital Technology, произвођач телекомуникационе опреме Hytera Communications, као и њихове подружнице и придружене компаније.

- ФKK је посвећен заштити наше националне безбедности тако што ће осигурати да непоуздана комуникациона опрема није одобрена за употребу унутар наших граница, и ми настављамо тај посао овде. Ова нова правила су важан део наших текућих акција да заштитимо амерички народ од претњи националне безбедности које укључују телекомуникације - рекла је председница ФKK Џесика Розенворсел у саопштењу.

Агенција је навела да се нова уредба односи на будућа одобрења увоза и продаје опреме. Међутим, такође је навела да би могла да опозове претходно издата одобрења.

Свих пет кинеских компанија додато је на ФКК-ову такозвану „ покривену листу “ у марту ове године са циљем да им се ограничи приступ тржишту САД. ФКК је тада саопштио да би Пекинг могао да користи фирме за шпијунирање америчких грађана.

Huawei је до сада одбијао да коментарише забрану, док ZTE, Dahua Technology,  Hytera Communications и кинеска амбасада у Вашингтону нису одмах одговорили на захтеве медија за коментар. Међутим, раније ове године, кинеска амбасада је оптужила ФКК за „злоупотребу државне моћи “ и „злонамерни напад“ на кинеске телеком компаније - пренео је RT.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИМАМ ПЕТОРО ДЕЦЕ, ОСТАЈЕМ НА СВОМ ОГЊИШТУ: Отац рањеног Бобана - Албанци су јутрос наставили са провокацијама

ИМАМ ПЕТОРО ДЕЦЕ, ОСТАЈЕМ НА СВОМ ОГЊИШТУ: Отац рањеног Бобана - Албанци су јутрос наставили са провокацијама

СИН ми је добро, ушили су му рану али је још у болници. Иако је полиција ухапсила сву тројицу нападача, двојицу малолетника су пустили а оног старијег од 46 година су задржали. Страшно је то што су мог сина, који уопште није проблематичан, напали из чистог мира док је шетао пса.

04. 02. 2023. у 11:56

ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

"ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА" Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

- ПОГЛЕДАЈТЕ са каквим болесним лажовима имамо посла, погледајте, поштовани грађани, чиме се баве и то већ 30 дана, рекао је председник Србије Александар Вучић, показујући јавности фото-монтажу фотографијe на којој се он наводно грли са Аљбином Куртијем, а коју је Срђан Миливојевић из ДС делио на друштвеним мрежама.

03. 02. 2023. у 14:22

Коментари (1)

ЧЕТИРИ ГОДИНЕ НАКОН НЕСРЕЋЕ: Деа Ђурђевић поново у болници - Идем на операцију