ПРОИЗВОДИЋЕМО ЈОШ СТРУЈЕ: У Костолац стигао последњи контигент опреме за градњу, термо блок Б3 у погону од октобра (ВИДЕО)

Д. Н.

26. 11. 2022. у 17:56

МИНИСТАРКА рударства и енергетике Дубравка Ђедовић и амбасадорка Народне Републике Кине у Србији Чен Бо, на индустријском пристаништу у Костолцу данас су дочекале последњи контигент опреме за изградњу новог, трећег блока телемоелектране „Костолац Б“.

ПРОИЗВОДИЋЕМО ЈОШ СТРУЈЕ: У Костолац стигао последњи контигент опреме за градњу, термо блок Б3 у погону од октобра (ВИДЕО)

Д.Н.

- Претходне три године долазило је до потешкоћа због пандемије, повећања трошкова материјала и радне снаге, али су српска и кинеска страна заједнички превазишли све тешкоће и релаизација пројекта сада се одвија несметано – рекла је амбасадорка.

Министарка Ђедовић истакла је да је Блок Б3, снаге 350 мегавата, први енергетски погон који се у Србији гради након три деценије.

-Нови блок биће на мрежи за Видовдан, а у погону од октобра наредне године. Он ће производити 2,5 милијарде киловат-сати струје, што је чак пет одсто производних капацитета ЕПС-а – истакла је министарка.

Вредност градње блока Б3 износи 618 милиона долара, обезбеђених из кредитног аранжмана Србије и Кине, склопљеног 2012. године.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИМАМ ПЕТОРО ДЕЦЕ, ОСТАЈЕМ НА СВОМ ОГЊИШТУ: Отац рањеног Бобана - Албанци су јутрос наставили са провокацијама

ИМАМ ПЕТОРО ДЕЦЕ, ОСТАЈЕМ НА СВОМ ОГЊИШТУ: Отац рањеног Бобана - Албанци су јутрос наставили са провокацијама

СИН ми је добро, ушили су му рану али је још у болници. Иако је полиција ухапсила сву тројицу нападача, двојицу малолетника су пустили а оног старијег од 46 година су задржали. Страшно је то што су мог сина, који уопште није проблематичан, напали из чистог мира док је шетао пса.

04. 02. 2023. у 11:56

ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

"ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА" Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

- ПОГЛЕДАЈТЕ са каквим болесним лажовима имамо посла, погледајте, поштовани грађани, чиме се баве и то већ 30 дана, рекао је председник Србије Александар Вучић, показујући јавности фото-монтажу фотографијe на којој се он наводно грли са Аљбином Куртијем, а коју је Срђан Миливојевић из ДС делио на друштвеним мрежама.

03. 02. 2023. у 14:22

Коментари (1)

СОЧНО ТЕЛЕЋЕ ПЕЧЕЊЕ У РЕРНИ: По рецепту најискуснијих кувара - тајна је у брашну