"МОРАМО ДА СНИЗИМО ЦЕНЕ ГАСА": Премијер Холандије послао важну поруку на самиту у Прагу

Тањуг

06. 10. 2022. у 21:02

ОНО око чега смо се сагласили данас јесте да морамо да снизимо цене гаса у Европи и то није питање само за 27 држава, већ за 44 државе и свих 44 лидера су потпуно сагласни и имају заједничку амбицију да донесу мере како би се цене гаса снизиле, изјавио је данас новинарима у Прагу холандски премијер Марк Руте

МОРАМО ДА СНИЗИМО ЦЕНЕ ГАСА: Премијер Холандије послао важну поруку на самиту у Прагу

Фото: Танјуг/АП

У Прагу је данас одржан први састанак Европске политичке заједнице.

- Док год су цене гаса високе и инфлација у Европи висока све владе гледају на који начин ће подржати домаћинства и компаније како би могли да изађу на крај са том ситуацијом са високим ценама на тржишту енергената и високом инфлацијом - рекао је Руте, пренео је Танјуг.

На питање како ће то урадити, Руте је рекао да о томе треба да одлучују државе, да је то у националној надлежности, да Холандија спроводи мере, да Француска, на пример, годинама даје супституције, а да друге земље имају своје системе.

- То је индивидуална ствар држава, али ја говорим о колективној мери која би се тицала цена гаса -  истакао је он.

Када је реч о разговорима у Прагу, он је казао да је испољена жеља да се то догоди и да ће се о томе разговарати међу 27 држава чланица.

- Требало би да дође до реализације не сутра, али у блиској будућности, већ смо урадили пуно, разговарали смо о питањима о ограничавању цене, о моделу који би се спроводио, како бисмо радили на заједничкој набавци, о свим тим питањима ћемо разговарати и потом генерални осећај је да треба да поново досегнемо до свих 27 држава и урадимо нешто као 44 - истакао је Руте.

БОНУС ВИДЕО:

ВОЈНЕ ВЕЖБЕ ЗА МОБИЛИСАНЕ: Погледајте како изгледа обука војника у Русији

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

КУРТИЈЕВО ЛУДИЛО НЕ СТАЈЕ: Хитна помоћ упућена ка мосту у Митровици и насељу Три солитера (ФОТО)

КУРТИЈЕВО ЛУДИЛО НЕ СТАЈЕ: Хитна помоћ упућена ка мосту у Митровици и насељу Три солитера (ФОТО)

ПОСЛЕ изненадног десанта такозване косовске полиције и представника Централне изборне комисије на зграду Општине у Зубином Потоку, Аљбин Курти неславно је окончао свој сулуди чин чији циљ је био да Србе на северу Косова и Метохије и физички натера да изађу на његове лажне изборе.

06. 12. 2022. у 15:22 >> 15:25

ТУЖНА ПРИЧА ЧУВЕНОГ ГЛУМЦА: Гроб Милана Срдоча скроз запуштен

ТУЖНА ПРИЧА ЧУВЕНОГ ГЛУМЦА: Гроб Милана Срдоча скроз запуштен

ДРВЕНИ крст, потпуно избледео од кише и сунца, привлачи пажњу пролазника који су пролазили поред гроба на Топчидерском гробљу у Београду. У питању је гроб чувеног "Чика Мигета", односно неправедно заборављеног глумца Милана Срдоча.

06. 12. 2022. у 21:24

Коментари (2)

ТУЖНА ПРИЧА ЧУВЕНОГ ГЛУМЦА: Гроб Милана Срдоча скроз запуштен