SPORTSTECH ИНДУСТРИЈА УСКОРО И У СРБИЈИ: Привредна Комора Србије формира Савет за привреду и спорт

ПКС

05. 10. 2022. у 18:00

ЕКСПЛОЗИВНИ раст на тржишту спортских технологија извор је нових прихода и преобликује светску индустрију спортског маркетинга, од аутоматизованог креирања садржаја до дубоке анализе података о љубитељима спорта и перформансама спортиста.

SPORTSTECH ИНДУСТРИЈА УСКОРО И У СРБИЈИ: Привредна Комора Србије формира Савет за привреду и спорт

Фото shutterstock

Висина улагања у овој индустрији премашила је прошле године вредност укупних инвестиција за претходне четири године. Очекује се да ће до 2026. године, глобално тржиште спортских технологија расти по стопи од око 21 одсто и достићи 40 милијарди долара.

Ова индустрија је од нише на тржишту прерасла у главног покретача развоја и инвестиција на светском тржишту. У развоју и примени нових технологија у спорту предњаче Француска, Велика Британија и Немачка.

ПОВЕЗИВАЊЕ

Привредна комора Србије ће у наредном периоду формирати Савет за привреду и спорт који ће окупити представнике пословне и спортске заједнице у циљу промоције потенцијала спорта и привреде наше земље.

У Србији, аналитика података и примена иновативних технологија у спорту представљају велики потенцијал за будућу индустрију спорта, а домаћи стартап екосистеми, ИТ компаније и научно-технолошки паркови могу да имају велику улогу у даљем развоју ове индустрије.

Младен Ђорић Фото ПКС

„Радићемо на развоју активности усмерених на снажније умрежавање и сарадњу привреде, стартапова и научно-технолошких паркова у овој област“, каже Младен Ђорић, виши саветник у ПКС. Додаје да су компаније већ заинтересоване за овај вид сарадње па ће у наредном периоду бити организовано низ конференција усмерених на повезивање и промоцију сарадње привреде и спортских институција.

ШТА ЈЕ SPORTSTECH

Овај сектор покрива сва иновативна решења и технологије усмерена на спортисте, било професионалне, аматерске или рекреативне, љубитеље спорта, менаџере клубова и спортских асоцијација. Када се говори о спортистима, циљ је праћење њихових перформанси и спречавање повреда коришћењем апликација и опреме током вежбања.

SportsТech решења помажу руководиоцима да лакше управљају спортским објектима, тимовима, удружењима, лигама, догађајима, теретанама или медијским компанијама…

Фото ПКС

ПРОДАЈА КАРАТА

ЗА љубитеље спорта IT решења су усмерена на развој платформи са видео, аудио или текстуалним садржајем, за пренос спортских догађаја уживо, развој спортских игрица, креирање вести о спортским тимовима, резултатима, затим, развој платформи за куповину, трговање улазницима, сувенирима…

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

СЛИКА ГОВОРИ СВЕ: Драма на клупи - Пикси једва преживео (ФОТО)