ПОЧЕЛО ЈЕ: Велика европска компанија зауставља производњу због високих трошкова енергије

Novosti online

03. 10. 2022. у 17:08

ХАК, главни продавац конзервисане хране као што су грашак, пасуљ и сос од јабуке у Холандији, ове зиме ће привремено зауставити производњу због високих трошкова енергије, а портпарол компаније је рекао да ће пауза трајати шест недеље од јануара.

ПОЧЕЛО ЈЕ: Велика европска компанија зауставља производњу због високих трошкова енергије

Фото АП

Холандски НОС цитирао је директора ХАК-а који је рекао да одлука неће довести до празних полица у продавницама, јер компанија задржава додатну понуду у случају прекида производње.

Раније у понедељак Унија холандских прерађивача воћа и поврћа позвала је владу да или уведе горњу границу цена гаса, као што је то Немачка учинила, или да понуди помоћ компанијама.

Председник Русије Владимир Путин запретио је прошлог месеца да ће обуставити снабдевање енергентима ако се наметну ограничења цена на руски извоз нафте и гаса, упозоравајући Запад да ће бити замрзнут као вучји реп у познатој руској бајци.

- Нећемо испоручивати гас, нафту, угаљ, лож уље. Нећемо испоручивати ништа - рекао је Путин.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

КУРТИЈЕВО ЛУДИЛО НЕ СТАЈЕ: Хитна помоћ упућена ка мосту у Митровици и насељу Три солитера (ФОТО)

КУРТИЈЕВО ЛУДИЛО НЕ СТАЈЕ: Хитна помоћ упућена ка мосту у Митровици и насељу Три солитера (ФОТО)

ПОСЛЕ изненадног десанта такозване косовске полиције и представника Централне изборне комисије на зграду Општине у Зубином Потоку, Аљбин Курти неславно је окончао свој сулуди чин чији циљ је био да Србе на северу Косова и Метохије и физички натера да изађу на његове лажне изборе.

06. 12. 2022. у 15:22 >> 15:25

Коментари (1)

УНИЦРЕДИТ ПОДРШКА МАЛИМ ПРЕДУЗЕТНИЦИМА: Бизнис клијентима УниЦредит Банке Србија омогућен Тап он Пхоне - терминал на мобилном телефону