"УКОЛИКО НЕ БУДЕ ВЕОМА ХЛАДНА ЗИМА И НЕ ЗАОШТРИ СЕ СИТУАЦИЈА У УКРАЈИНИ" Италија има довољно резерви гаса и очекује нове испоруке

Танјуг

02. 10. 2022. у 18:31

ИТАЛИЈА ће моћи да са постојећим ускладиштеним гасом и предвиђеном испоруком избегне несташицу енергенета током зиме, уколико се нешто непредвиђено не догоди, изјавио је данас италијански министар енергетике Роберто Чинголани.

УКОЛИКО НЕ БУДЕ ВЕОМА ХЛАДНА ЗИМА И НЕ ЗАОШТРИ СЕ СИТУАЦИЈА У УКРАЈИНИ Италија има довољно резерви гаса и очекује нове испоруке

Фото: ЕПА

Он је за државну телевизију Раи тре рекао да су капацитети складишта гаса попуњени више од 90 одсто и да ће бити нових испорука тог енергента.

Уколико не буде веома хладна зима и не заоштри се ситуација у Украјини, Италија ће моћи да обезбеди снабдевање енергентима током зиме, истакао је Чинголани, пренео је Ројтерс.

Италијански министар је указао да тренутно проблем није доступност гаса, већ његова цена.

Енергетска група Ени, највећи увозник руског гаса у Италију, саопштила је у суботу да јој неће бити испоручен гас који је наручила за викенд и да очекује да се ситуација неће променити ни сутра због оштећења на гасоводима Северни ток 1 и 2.

БОНУС ВИДЕО: 

Јунак спасао Скопље од нових жртава: Ко је био Максим који је први подвижник Вечерњих новости

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ПОЧЕЛА ОКУПАЦИЈА СЕВЕРА КОСОВА И МЕТОХИЈЕ: Курти послао више од 300 специјалаца на север; Београд има одговор

ПОЧЕЛА ОКУПАЦИЈА СЕВЕРА КОСОВА И МЕТОХИЈЕ: Курти послао више од 300 специјалаца на север; Београд има одговор

ВИШЕ од 300 Куртијевих специјалаца до зуба наоружаних пешке је, у пратњи бројних оклопних возила, умарширало синоћ из правца Јужне у Северну Митровицу и упутило се у правцу Бошњачке махале, сазнају "Новости". Аљбин Курти је очигледно кренуо у финални покушај окупације севера Косова и Метохије.

08. 12. 2022. у 20:54 >> 23:37

МНОГИ ЋЕ СЕ ИЗНЕНАДИТИ: Како се Његош заправо звао? Ословљавали су га са Петар и Раде, али је његово крштено име било другачије

МНОГИ ЋЕ СЕ ИЗНЕНАДИТИ: Како се Његош заправо звао? Ословљавали су га са Петар и Раде, али је његово крштено име било другачије

ВЛАДИКА ПЕТАР II Петровић Његош био је и остао упамћен као врло харизматична личност, маркантни владар, али и дубоко просветљена мисаона фигура о чему сведоче његова знаменита књижевна дела. Иако су у усменој традицији и писаној историји његов лик и дело опште познати, неки битни детаљи из његовог живота слабо су познати.

08. 12. 2022. у 18:51

Коментари (0)

НОВИ ПОТРЕСНИ ДЕТАЉИ О ВИЛИСОВОЈ БОЛЕСТИ: Као да им све више измиче, породица се моли за чудо