БРНАБИЋ НАКОН РАДНЕ ВЕЧЕРЕ СА ПРЕДСТАВНИЦИМА ЈАПАНСКИХ КОМПАНИЈА: "Биће добрих вести о даљем улагању у Србију"

Танјуг

27. 09. 2022. у 16:31

ПРЕМИЈЕРКА Србије Ана Брнабић изјавила је у Токију, након радне вечере са представницима јапанских компаније које послују у Србији, да су они задовољни пословном климом у нашој земљи, наводећи да ће бити добрих вести када је реч о даљем улагању јапанских компанија.

БРНАБИЋ НАКОН РАДНЕ ВЕЧЕРЕ СА ПРЕДСТАВНИЦИМА ЈАПАНСКИХ КОМПАНИЈА: Биће добрих вести о даљем улагању у Србију

Фото: Принтсцреен

- Имамо велике инвеститоре из Јапана, попут Нидека, Тојо тајерса, Мицубишија, Минта, Јазакија, Јапан тобако, Иточу… Све је веће интересовање јапанских компанија да улажу у истраживање и развој - рекла је Брнабић новинарима у Токију.

Навела је да је једна јапанска фармацеутска компанија, "Такеда", пре 10-ак дана потписала Споразум о сарадњи са српским Иститутом за развој вештачке интелигенције, како би заједнички радили на једном иновативном програму.

- Сви су задовољни пословањем у Србији, и, не бих да прејудицирам, али чини ми се да ћемо имати позитивне вести о даљем присуству јапанских компанија код нас - истакла је Брнабић.

Она је подсетила да је после посете бившег премијера Јапана Шинза Абеа Србији, чијој је државној сахрани данас присуствовала, дошло до драстичног повећања јапанских инвестиција у Србији.

Вечери са премијерком су присуствовали председник "Тоyо Тире Цорпоратион" Такаши Шимизу, председник "Yазаки Цорпоратион" Рику Јазаки, те председник Управног одбора "Јапан Тобачо" Муцуо Иваи.

Такође, ту су и били и председник компаније "Минтх Јапан" Томојуки Јамада, као и Софи Чин из "Минтх Гроуп", извршни директор "Аутомотиве Дивисион", дела "Тоyота Тсусхо Цорпоратион" Шигеру Харада Харада као и Рикија Ивасе, генерални менаџер одсеканза глобалну продају "Тоyота Тсусхо Цорпоратион", извршни потпредседник "Митсубисхи Цорпоратион" Кијотака Кикући, као и један од потпредседника НИДЕЦ Групе Ђунићиро Нагајама.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ПРИЧА ЗА НЕВЕРИЦУ: Бора је легендарни ХИТ написао за пет минута - на салвети, у кафани