СРБИЈА ЈЕ СВЕТ Владимир Лучић најављује жестоку међународну експанзију српске компаније: Телеком се проширио на Швајцарску!

Новости онлине

27. 09. 2022. у 13:10

ГЛАВНИ приоритет у развоју компаније Телеком Србија у овом периоду је међународна експанзија, а прва на реду је Швајцарска!

СРБИЈА ЈЕ СВЕТ Владимир Лучић најављује жестоку међународну експанзију српске компаније: Телеком се проширио на Швајцарску!

Владимир Лучић, Фото Танјуг

У октобру на ред долази мобилна телефонија у Северној Македонији, отварање више од 30 пословница планира се у Немачкој, а велики планови постоје за Америку

Мобилна телефонија Телекома у тој земљи почела је са радом овог месеца, док ће прва пословница бити отворена 13. октобра у Цириху, изјавио је генерални директор компаније Владимир Лучић. 

Како је нагласио, понуда ће бити веома атрактивна.

- Наша мобилна мрежа у Швајцарској има веома повољне цене и висок квалитет, док корисницима доноси двоструки бенефит: приликом коришћења у тој земљи имаће бројне погодности, а када дођу у Србију, БиХ или Црну Гору неће имати роминг за позиве према Швајцарској. Такође, у оквиру понуде имаће доступне бројне домаће ТВ канале, као и најбоље медијске садржаје из продукције Телекома - објаснио је Владимир Лучић гостујући на ТВ Хепи.

Први човек Телекома очекује да ће услуге српске телефоније због атрактивне цене и квалитета тамо да користи не само дијаспора, већ и Швајцарци. Као аргумент наводи пример Аустрије, где ова компанија има осам пословница и више од 120.000 корисника мобилне мреже, од чега су десет одсто Аустријанци, са узлазним трендом.

Наредни корак у међународном ширењу Телекома је Северна Македонија. Прва пословница отворена је у Скопљу новембра 2021, а у понуди је досад била само сателитска телевизија, са веома добрим резултатима.

- Сада у Северној Македонији следи још већи корак, наша мобилна телефонија, која ће почети да функционише 26. октобра, и отворићемо још једну пословницу, у Куманову - најавио је Лучић.

Посебно велики резултати се очекују у Немачкој, која у овој експанзији Телекома следећа  долази на ред, где се планира отварање више од 30 пословница. 

А огроман корак биће Америка!

- Тренутно смо у фази анализирања који су најбољи начини да уђемо на тржиште САД. С обзиром на број људи са наших поднебља који тамо живе и на атрактивност америчког тржишта, наравно да имамо врло озбиљне амбиције - објаснио је Владимир Лучић.

Оно што првог човека српског Телекома ипак посебно радује су успеси које ова компанија бележи на “домаћем терену”. 

У овом кварталу, који се завршава на крају септембра, Телеком је на тржишту Србије остварио рекордан “природни” раст корисника, дакле не преко аквизиција, односно куповине других оператера, већ директним пријављивањем грађана који желе да постану корисници.

- Када ускоро будемо објавили прецизне податке о повећању броја корисника Телекома Србија, мислим да ће сви бити врло изненађени. Остварили смо рекордан раст. Главни разлог је свакако Премијер лига, међутим ту су и фудбалске утакмице Звезде и Партизана, Лига шампиона, НБА лига, као и наши забавни и информативни канали највишег квалитета - казао је Владимир Лучић.

Телеком игра за све грађане!

Генерални директор Телекома Владимир Лучић каже да је ова компанија уступила РТС-у права на ТВ преносе утакмица фудбалске репрезентације Србије, јер је то “једино фер и нормално, то су догађаји од националног значаја и Јавни сервис треба да их има у свом програму како би били доступни свим грађанима под једнаким условима”.

Следећи кораци “вентуре цапитал” фонда

Веома важан елемент у развојној стратегији Телекома је посебан фонд за финансирање стартапова, који је званично почео са радом ове године и већ бележи одличне резултате.

- Прва инвестиција у један стартап је направљена средином ове године, а до краја 2022. очекујемо да ћемо почети да финансирамо њих још пет, међу којима ће бити конкуренти за прве српске “једнороге”, иновативне ИТ фирме чија ће вредност прећи милијарду долара. Уз то, почећемо сарадњу и са неким од највећих америчких фондова, како би се они са својим огромним средствима укључили у финансирање најуспешнијих стартапова у Србији - најавио је Владимир Лучић. 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

КУРТИЈЕВО ЛУДИЛО НЕ СТАЈЕ: Хитна помоћ упућена ка мосту у Митровици и насељу Три солитера (ФОТО)

КУРТИЈЕВО ЛУДИЛО НЕ СТАЈЕ: Хитна помоћ упућена ка мосту у Митровици и насељу Три солитера (ФОТО)

ПОСЛЕ изненадног десанта такозване косовске полиције и представника Централне изборне комисије на зграду Општине у Зубином Потоку, Аљбин Курти неславно је окончао свој сулуди чин чији циљ је био да Србе на северу Косова и Метохије и физички натера да изађу на његове лажне изборе.

06. 12. 2022. у 15:22 >> 15:25

Коментари (2)