БЕОГРАД ЋЕ ДО КРАЈА 2023. ИМАТИ НАЈЛЕПШУ ЖЕЛЕЗНИЧКУ СТАНИЦУ: Ускоро крећу радови на изградњи капиталног пројекта за целу државу

Тањуг

04. 08. 2022. у 10:47

ЖЕЛЕЗНИЦА је добила грађевинску дозволу и све је спремно за почетак радова на изградњи модерне станичне зграде у железничкој станици Београд Центар у Прокопу, изјавио је данас министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић.

БЕОГРАД ЋЕ ДО КРАЈА 2023. ИМАТИ НАЈЛЕПШУ ЖЕЛЕЗНИЧКУ СТАНИЦУ: Ускоро крећу радови на изградњи капиталног пројекта за целу државу

Фото Илустрација

- Урадили смо бетонску конструкцију у Прокопу и ставили станицу у функцију главне железничке станице. Има шест перона и 10 колосека, површина ове бетонске конструкције је 50.000 квадрата и створени су услови да крену радови са главном железничком зградом - рекао је Момировић Танјугу.

Председник Србије Александар Вучић раније је најавио да би радови на згради могли да крену већ 8. августа, а министар Момировић каже да ће радови врло брзо почети и да ће ускоро бити и свечано обележен почетак радова.

Истакао је да ће Београд добити једну од најлепших станичих зграда са, како је рекао, авангардним комерцијалним садржајима, као и да ће све бити готово, како је и најавио председник Вучић, до краја 2023. године.

- Ово је капитални пројекат за целу државу и уверен сам да ћемо до краја 2023. године имати једну од најлепших железничких станица у Београду и да ће овај део града почети да се развија на другачији начин - нагласио је министар.

Каже да је уложено много времена у припреме за почетак тог пројекта, који ће бити на понос Београда.

Потпуно смо спремни да железницу уведемо у нови век железничких инвестиција, рекао је Момировић и истакао да ће железница постати доминантан вид саобраћаја и да ће се тек показати њене вредности, када је реч о брзини и квалитету путовања, али и по питању екологије.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ГДЕ ЋЕШ? Катарски шеик махнуо бразилској навијачици, а реакција његове супруге је обишла свет (ВИДЕО)

ГДЕ ЋЕШ? Катарски шеик махнуо бразилској навијачици, а реакција његове супруге је обишла свет (ВИДЕО)

КАТАРСКИ шеик и његова супруга пратили су утакмицу између Бразила и Швајцарске на Светском првенству у Катару када је настао снимак о коме се прича.

30. 11. 2022. у 17:28

Коментари (7)

ХИТНЕ МЕРЕ ЗБОГ МОГУЋИХ НЕСТАНАКА СТРУЈЕ: У Аустрији ће делити оброке уколико дође до колапса