ИСПЛАЋЕНО СВИХ 492 РАДНИКА ФИЈАТА Брнабић: Све у складу са договором који су постигли са Вучићем

Танјуг

01. 07. 2022. у 10:16

ПРЕДСЕДНИЦА Владе Србије Ана Брнабић изјавила је јутрос да је свих 492 радника Фијата добило отпремнине потпуно у складу са договором који су постигли са председником Александром Вучићем, а то значи по 490 евра, односно 93.000 динара по години стажа и додала да су они у ствари и били технолошки вишак, док је осталих 1550 радника потребно Стелантису.

ИСПЛАЋЕНО СВИХ 492 РАДНИКА ФИЈАТА Брнабић: Све у складу са договором који су постигли са Вучићем

фото: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/ nr

- Ради се о томе да ли они желе да пристану да иду у иностранство, јер то је начин да их у међувремену, док не почне да се прави електрични модел, дакле у наредних 18 или највише 24 месеца Стелантис задржи. Они имају гарантован посао када се врате - рекла је премијерка гостујући на ТВ Прва.

Додала је да је влада за њих добила и додатну понуду од стране Стелантиса, а то је оно што су радници тражили и раније, а подразумева да три месеца раде у иностранству, а месец дана да буду у Крагујевцу.

Према њеним речима, радници имају још недељу дана да се изјасне желе ли да иду у иностранство на начин да су тамо укупно 18 или 24 месеца и да добијају бонусе или три плус један месец, а да и даље добијају бонусе, с тим да је број рата смањен у односу на то како иду.

Истакла је да то колико ће они тамо остати зависи од тога колико ће брзо почети да се праве аутомобили у Крагујевцу.

БОНУС ВИДЕО - ПОЧАСТ ЗА ПРЕДСЕДНИКА: Плакета захвалности за Вучића на Росуљама

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (22)

КОЛИКО ЈЕ СТРОГ БИО ДУШАНОВ ЗАКОНИК За блуд да се руке одсеку и нос сареже - ово су биле казне за силоватеље и педофиле