ПРИМЉЕНО 100.000 ПРИЈАВА: Велико интересовање грађана за ваучере за одмор у Србији

Novosti online

30. 06. 2022. у 17:24

МИНИСТАРКА трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић изјавила је данас да је до сада примљено 100.000 пријава грађана за ваучере за одмор у Србији.

ПРИМЉЕНО 100.000 ПРИЈАВА: Велико интересовање грађана за ваучере за одмор у Србији

Фото: В. Илић

Она је за РТС рекла да је стохиљадита пријава издата у пошти у Нишу. Према њеним речима, додатне ваучере у износу од 10.000 динара, до сада је добило 13.000 грађана Србије.

Осим за плаћање смештаја, ваучери могу да се искористе и за плаћање ноћења са доручком, пансиона и полупансиона у трајању од најмање пет дана.

КАКО ДО ВАУЧЕРА ЗА ОДМОР ОД 15.000 ДИНАРА?

Пријава се подноси на шалтерима поште Србије. Услов је да пријава буде поднета најкасније 30 дана пре почетка аранжмана, као и да се потребна документација предаје лично.

Врло је важно да на лицу места, сваки пријављени корисник провери тачност наведених података, будући да се накнадне рекламације не уважавају.

Када је реч о пензионерима, приликом пријаве пензионери на увид достављају доказе о оствареном праву на пензију који издаје банка са територије Србије.

Запослени приликом пријаве достављају оригинал потврде о запослењу, као и о оствареној заради испалћеној у месецу пре подношења пријаве.

Студенти прилажу уз пријаву и потврду виокошколске установе о статусу првог другог или трећег степена за текућу школску годину.

Осим основних података о кориснику, на преузетом ваучеру ће бити наведен и назив угоститељског објекта, у коме он може и једино да користи ваучер.

Оно што је кључно јесте да се ваучер користи искључиво у угоститељским објектима, изван места пребивалишта или места студирања. Такође, њиме се могу платити услуге смештаја, у шта не спадају и услуге хране, пића здравствене и друге услуге.

Право на ваучере за летовање у Србији имају:

  •     пензионери
  •     незапослена лица, односно корисници посебних новчаних накнада
  •     запослени грађани, чија примања не прелазе 70.000 динара
  •     ратни војни инвалиди и цивилни инвалиди
  •     пољопривредници
  •     студенти

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

КАКО ПУТОВАТИ У СЕПТЕМБРУ: Ево које државе траже ковид тестове