ОДМАХ МЕСТО ЗА 250 ЉУДИ: Радницима "Фијата" посао у наменској

Е. Б. Т.

29. 06. 2022. у 08:40

ДРЖАВА је радницима "Фијата", који не желе да иду на рад у иностранство, понудила 250 радних места у фабрикама наменске индустрије "Застава ТЕРВО" у Крагујевцу и "Борбени сложени системи" у Великој Плани.

ОДМАХ МЕСТО ЗА 250 ЉУДИ: Радницима Фијата посао у наменској

Фото Танјуг

Ово је изјавио председник Самосталног синдиката "Фијат пластик" Зоран Миљковић, након јучерашњег састанка преговарачког тима у Председништву Србије.

- Током разговора је наговештено и да ће, због ширења производње у овим фабрикама, до краја године бити отворено још 200 нових радних места, а почетком наредне још 300 - прецизирао је Миљковић.

- То су тешки мануелни послови које не могу да раде жене. О техничким детаљима те понуде разговори ће бити настављени у понедељак.

Према његовим речима, решење о отпремнинама ће добити 492 радника, који су одбили да иду да раде у "Стелантисовој" фабрици у Словачккој. Та компанија је, како наводи, за још седам дана продужила рок за изјашњавање преосталих 1.030 радника за одлазак у иностранство, уз измењене услове. Према новој понуди, запослени би три месеца радили у Словачкој, а након тога би један месец могли да проведу код куће, у Крагујевцу.

У јучерашњем разговору су учествовали шеф кабинета председника Републике Ивица Којић, министарка привреде Анђелка Атансковић, директори две фабрике наменске индустрије и представници Министарства одбране.

СВЕ БЛИЖЕ РЕШЕЊУ

ПРЕДСЕДНИК Самосталног синдиката "Фијат" Саша Ђорђевић оценио је да је састанак у Председништву био конструктиван и да су све ближе финалном договору. Он је истакао да треба што брже решавати проблеме запослених у крагујевачкој фабрици.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ЗАСТРАШУЈУЋИ ДЕТАЉ: Шта разликује Бориловића од масовних убица из Јабуковца и Велике Иванче