ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ: До 1. септембра ћемо имати у резерви 400 милиона кубних метара гаса

Новости онлине

25. 06. 2022. у 11:33

ПРЕДСЕДНИК Републике Србије Александар Вучић је у свом обраћању јавности са Андрићевог венца рекао да смо уговором са Гаспромом решили 64 одсто наших потреба за гасом.

ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ: До 1. септембра ћемо имати у резерви 400 милиона кубних метара гаса

Foto: Tanjug/STRAHINJA ACIMOVIC/ nr

Он каже ни да струју нећемо моћи више лако да купујемо, и да данас већ гледамо да купујемо струју која ће се трошити у новембру.

- Те цене су невероватно високе, што додатно угрожава нашу стабилност. Што се тиче гаса имамо добре вести. Уговором са Гаспромом смо решили око 64 одсто наших потреба. Ми смо преко ОТП банке обезбедили средства да у наредних два месеца напунимо 147 милиона кубних метара гаса у Мађарској. За то хоћу да се захвалим Синиши и Ани. За то време напунићемо овде наш део Банатског двора руским гасом, на 250 милиона кубних метара гаса. До 1. септембра ћемо имати у резерви 400 милиона кубних метара гаса - додао је он.

Председник истиче да када би атомске бомбе падале по свету ми имали довољно гаса за два месеца.

- Све је у нашем домену, и не зависи од тога хоће ли неко да прекине нешто или не. За гас су вести добре. Скупе, али добре.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

БУГАРИН ШВЕРЦОВАО МРТВУ МАЈКУ: Рекли смо јој добар дан, глава јој пала - цариници били у шоку, случај који се и данас препричава