ВУЧИЋ: Два сата су трајали разговори са радницима Фијата, мислим да смо близу договора

Novosti online

25. 06. 2022. у 11:11 >> 12:04

ПРЕДСЕДНИК Републике Србије Александар Вучић обраћа се јавности са Андрићевог венца.

ВУЧИЋ: Два сата су трајали разговори са радницима Фијата, мислим да смо близу договора

фото: М. Анђела

Вучић је на почетку обраћања рекао да су разговори са радницима Фијата вођени два сата, и да је ситуација компликована.

- Мислим да смо близу договора, они ће говорити о детаљима, а ми ћемо са Стелантисом наставити да радимо, да бисмо део обавеза према радницима могли да испунимо. Као и код сваког договора морају да се постигну компромиси, а ја сам захвалан радницима који су разумели законска ограничења. Очекујем да са успехом те разговоре приведемо крају - казао је председник.

Председник је рекао да се преговорима са радницима "Фијата" највише посветила премијерка Ана Брнабић.

- Не зато што ја нисам могао, већ зато што немам када. Ми смо синоћ са Стелантисом изгурали нешто што нисмо имали. А данас смо гледали да подигнемо финансијски оквир. Ми морамо да запослимо део људи овде. Део људи у Заставу Терво, део људи у Борбене системе у Великој Плани. Дакле два су проблема, људи који хоће да наставе да раде а немају где, и људи који неће да иду преко. Ти људи су у праву, они кажу слушајте, није лако да некоме кажете мораш да радиш 24 месеца. Пробаћемо да то променимо на 12 месеци, да људи могу да се врате на одређено време кући. Причали смо и о отпремнинама, мислим да смо ту постигли договор - казао је он.

Вучић истиче да неће да прича о политици и паразитима политичким, ми смо ту због радника.

- Чули сте неке политичаре који кажу хајде да заузмемо фабрику и правимо "Фијат". Шта је то људи, па то мој Вукан не би изговорио. Ви имате целе парламентарне странке које тако мисле. Детету од пет година то не би пало на памет - истакао је он.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

МИШИЋ НА БРЕГАЛНИЦИ: Како је албанска побуна пензионисала Жућу