ВУЧИЋ О РАДНИЦИМА ФИЈАТА: Посао за део отпуштених и незадовољних у новој немачкој компанији у Крагујевцу

Новости онлине

29. 05. 2022. у 13:36

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић изјавио је данас да ће држава за део радника Фијата у Крагујевцу које буде отпустио Стелантис или сами напусте посао јер су незадовољни понуђеним условима, обезбедити посао у новој немачкој компанији у том граду.

ВУЧИЋ О РАДНИЦИМА ФИЈАТА: Посао за део отпуштених и незадовољних у новој немачкој компанији у Крагујевцу

Фото: Танјуг

На питање новинара шта ће бити са радницима Фијата у Крагујевцу, Вучић је рекао да треба имати у виду да не живимо у ери социјалистичког самоуправљања и да држава више не управља Фијатом у Крагујевцу, као ни Фијат, већ конзорцијум Стелантис, у коме је и Фијат један део.

Вучић је истакао да Стелантис доноси пословне одлуке и да је добро што желе да праве електрични аутомобил у Крагујевцу, због чега ће и Крагујевац имати више новца и радници значајно веће плате.

Каже да Стелантис хоће да обучи део људи у иностранству у трајању од неколико месеци, што раде и друге компаније у Европи.

Вучић је истакао да једино не може да се сагласи са тим да неко отпусти трудницу јер не може на њу да рачуна у наредних годину и по дана, али да је све остало ствар пословне политике компаније.

- Ми ћемо гледати да свим радницима који буду тиме незадовољни или ако они (Стелантис) хоће 200, 300 или 400 људи да отпусти, да тим људима обезбедимо додатни посао пошто доводимо једну нову немачку компанију у Крагујевац - истакао је Вучић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ЛАЖНИ КЛИЧКО: Дипфејк технологија насамарила европске званичнике