ДОБРЕ ВЕСТИ ЗА СРБИЈУ Мали: Одобрено издавање првог дигиталног токена у нашој земљи

Танјуг

27. 05. 2022. у 17:13

МИНИСТАР финансија Синиша Мали изјавио је данас, поводом објаве Комисије за хартије од вредности Србије да је одобрила издавање првог дигиталног токена у нашој земљи, да је то још једна добра вест и доказ да Србија заузима високо место у Европи по питању дигиталне економије.

ДОБРЕ ВЕСТИ ЗА СРБИЈУ Мали: Одобрено издавање првог дигиталног токена у нашој земљи

Фото: Танјуг/Раде Прелић

- Захваљујући иновативном законском оквиру који смо створили доношењем Закона о дигиталној имовини, одобрено је издавање првог дигиталног токена у нашој земљи. Издавалац овог токена је компанија Финспот д.о.о., иновативна ''финтек'' компанија чији факторинг производи и решења директно утичу на јачање српског финансијског система и ликвидности наше привреде - рекао је Мали Танјугу.

Истакао је да то није само доказ да Србија заузима високо место у Европи по питању дигиталне економије, већ и да домаћа привреда препознаје напоре Владе Србије да створи нове могућности за њен развој и раст кроз технолошке иновације у области финансија.

Кроз имплементацију Стратегије за развој тржишта капитала, наставићемо са отварањем нових могућности за инвестиције, затим развој финтек индустрије и побољсање животног стандарда грађана, поручио је министар Мали.

Комисија је друштву Финспот д.о.о. Београд одобрила објављивање белог папира за иницијалну понуду 35.250 Финспот факторинг токена, номиналне вредности 1.000 динара, а укупне вредности иницијалне понуде од 35,25 милиона динара.

Дигитални токен је врста дигиталне имовине и означава нематеријално имовинско право које у дигиталној форми представља једно или више других имовинских права.

Закон у Србији препознаје две врсте дигиталне имовине: виртуелне валуте и дигиталне токене.

БОНУС ВИДЕО - ДИРЕКТОР “WОРЛД МИНДС”: У Србији јасно видимо напредак који је остварен на пољу иновација и науке

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

НАШ ГРАД ЈЕ УНИШТЕН Кличко се огласио о гранатирању Кијева - уништено је 220 станова