"СЈАЈНА ВЕСТ ЗА СРБИЈУ" Мали: СБ усвојила нови петогодишњи план партнерства са Србијом - Још једна потврда дугогодишњег преданог рада

Novosti online

27. 05. 2022. у 12:16

СЈАЈНА вест за Републику Србију - Светска банка усвојила је нови петогодишњи план партнерства са нашом земљом, који предвиђа финансијска средства од милијарду долара и темељи се на макроекономској стабилности коју је Србија стекла уз значајне напоре, саопштио је министар финансија Синиша Мали.

СЈАЈНА ВЕСТ ЗА СРБИЈУ Мали: СБ усвојила нови петогодишњи план партнерства са Србијом - Још једна потврда дугогодишњег преданог рада

Фото: Инстаграм

- То је још једна потврда нашег дугогодишњег преданог, посвећеног рада, који је пре свега усмерен на очување и унапређење животног стандарда грађана, што је било посебно видљиво током пандемије и сада када се решавају озбиљни проблеми које изазивају потреси на глобалном нивоу. Нови програм пружа нашој земљи подршку за остварење бржег, зеленијег, отпорнијег раста и већег степена инклузије. Посебно ме радује то што програм пружа подршку за повезивање Србије са другим економијама у региону, што ће допринети снажном јачању не само српске, већ и економија региона у целости. Сарадња са Светском банком за нас је од посебног значаја јер ће се уложити заједнички напори да се даље унапређује пословно окружење, развој тржишта капитала, и мобилизација дугорочног развојног финансирања. Пре свега, мислим на обезбеђивање зеленог и одрживог раста и приступу финансирању и помоћи домаћим компанијама да се укључе у глобалне ланце вредности. То би требало да још више подстакне инвестиције, као и раст наше економије и осигура нашу позицију као земље која побеђује, упркос изазовима - објавио је Мали на свом Инстаграм профилу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ВОЗАЧ АУТОБУСА ПЛАКАО КАО КИША: Није могао да верује шта је доживео дан пред одлазак у пензију (ВИДЕО)

ВОЗАЧ АУТОБУСА ПЛАКАО КАО КИША: Није могао да верује шта је доживео дан пред одлазак у пензију (ВИДЕО)

ВИШЕ од три деценије провео је иза волана градских аутобуса, а последњих девет бринуо је о превозу путника из Мас Саура, места смештеног западно од центра Барселоне.

01. 03. 2024. у 17:05

Коментари (0)

ОСВОЈ КАРТЕ И БУДИ ДЕО ХУМАНЕ МИСИЈЕ НА ФЕСТУ