МОМИРОВИЋ У УЖИЦУ: Вишедеценијски проблем клизишта коначно ће бити трајно решен

Novosti online

17. 05. 2022. у 12:39

НАПРАВЉЕН је још један корак у трајном решавању проблема мештана у насељу Коштица, и уверан сам да ће изабрани извођач радове завршити у уговореном року, рекао је данас министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић након потписивања уговора којим ће се регулисати финансирање санације клизишта у Ужицу.

МОМИРОВИЋ У УЖИЦУ: Вишедеценијски проблем клизишта коначно ће бити трајно решен

Фото: Министарство

- Наш задатак није само да градимо ауто-путеве, брзе пруге и инфраструктурне пројекте, већ је наш задатак да се укључимо и решавамо све проблеме који не могу бити решени из различитих разлога - због недостатка ресурса, недостатка капацитета на локалу или одређеном региону - изјавио је министар Момировић.

Са ресорним министром уговор је потписала градоначелница Ужица Јелена Раковић Радивојевић која је истакла да је министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре препознало озбиљност и хитност проблема и на себе преузело обавезу обезбеђивања средстава како би се проблем на санацији клизишта решио трајно.

Клизиште у Улици Светозара Марковића у Ужицу је вишегодишњи проблем. Тренутно је угрожено 30 кућа, које су без воде и канализације. Уговором о преносу финансијских средстава између МГСИ и Града Ужице, министарство се обавезује на реализацију пројекта санације клизишта и финансира укупни износ од 110.000.000 динара. Град Ужице је спровео јавну набавку за избор извођача на санацији клизишта и изабрани извођач је компанија „Јединство Ужице“.

Након потписивања уговора, министар Томислав Момировић говорио је о свим актуелним питањима, одржао је и радни састанак у Градској кући у Ужицу, а затим ће обићи радове на реновирању железничке станице Ужице. Радни дан наставиће обиласком деоницe Кокин Брод – Прибојска бања, где се радови изводе интензивно и одвијају се планираном динамиком.

Радови на реконструкцији државног пута Кокин Брод – Прибојска бања, у укупној дужини од 25,81 км. започети су септембра 2021. године и укључена су два извођача: „Нови Пазар пут“ и „Путеви Ужице“.

Вредност уговорених радова које изводи „Нови Пазар пут“ је 451.186.142,44 дин. за трасу у дужини 10,04 км. До сада је урађено преко 75 одсто вредности радова. Предрачунска вредност радова које изводи АД „Путеви“ Ужице износи 369.607.044,95 дин. за трасу у дужини 8,157 км. До сада је реализовано око 55 одсто вредности радова

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

СКРИВЕНО У ПЕЛЕНАМА: Цариници затечени - заплена тешка 2,2 милиона динара (ФОТО)