ПОМОЋ ЗА РАЗВОЈ И УЛАГАЊА: Почело пријављивање пољопривредника за бесповратни новац

Танјуг

24. 01. 2022. у 23:09

ПРИЈАВЉИВАЊЕ за бесповратна средства из Пројекта за конкурентну пољопривреду у овој години почело је данас, а заинтересовани пољопривредници на овај конкурс могу да се јаве до 23. фебруара.

ПОМОЋ ЗА РАЗВОЈ И УЛАГАЊА: Почело пријављивање пољопривредника за бесповратни новац

Фото П. Митић

Како је наведено у позиву који је раније објавила Управа за аграрна плаћања, пољопривредници могу да се пријаве за надокнаду трошкова који се односе на унапређење конкурентности примарне сточарске производње и то у производњи млека и меса, пчеларству и аквакултури.

За спроводење овог позива опредељено је 360 милиона динара, укупна вредност инвестиција у индивидуалном пословном плану износи од 20.000 до 50.000 евра у динарској противвредности, док се минимални износ бесповратних средстава креће од 10.000 до 25.000 евра.

Пројекат конкурентне пољопривреде у Србији је заједничка иницијатива Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде и Светске банке који уводе нов модел финансирања како би се оснажили микро, мали и средњи пољопривредни произвођачи и предузећа, а унапредила пољопривредна производња и конкурентност.

Корисници могу да добију бесповратна средства у износу од 50 одсто од укупне вредности инвестиције, 40 одсто новца из кредита док њихово учешће износи 10 одсто.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

НА ОБАЛИ БОЈЕ ТИРКИЗА: Дијамант у центру Бодрума, избор због ког се нећете покајати никада