ЗА ДВА И ПО ДАНА 822.895 ПРИЈАВА: Огромно интересовање за помоћ државе намењену грађанима од 16 до 29 година

Е. Б. Т.

17. 01. 2022. у 19:47

ЗА једнократну новчану помоћ од 100 евра, у понедељак до подне пријавило се 822.895 младих. Пријава грађана од навршених 16 до навршених 29 година, почела је у суботу и трајаће до 30. јануара, а исплате следе од 1. фебруара.

ЗА ДВА И ПО ДАНА 822.895 ПРИЈАВА: Огромно интересовање за помоћ државе намењену грађанима од 16 до 29 година

Архива

Процењено је да око милион младих има право на ову помоћ. Они који се још нису пријавили, то могу да ураде путем портала Управе за трезор. Потребно је да унесу свој ЈМБГ, број личне карте и да изаберу банку у којој желе да им новац буде уплаћен. Након тога средства могу да се подигну са личном картом.

Да је интересовање велико видело се већ у првом минуту када је почела пријава, тада је своје захтеве поднело 1.370 особа, а након 18 сати било је пријављених више од пола милиона.

Министар Синиша Мали раније је оценио да огромно интересовање за овај вид помоћи потврђује да је у питању права мера која показује снагу државе. Он је истакао да су та средства издвојена да би се смањиле негативне последице вируса корона, али и помогло грађанима да што лакше преброде тежак период.

- Ова мера је важна, јер држава жели да покаже да подржава младе на којима наша земља остаје - казао је Мали. - Они су приоритет, желимо да осете оптимизам и да виде да наша економија иде напред.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)