РЕКОРДНО ИНТЕРЕСОВАЊЕ ЗА ПОМОЋ ДРЖАВЕ ОД 100 ЕВРА: Министар Синиша Мали саопштио најновије информације

Новости онлине

15. 01. 2022. у 11:13

МИНИСТАР финансија Синиша Мали је у Јутрањем програму истакао да се за првих 10 сати пријавило 147.000 младих за помоћ од 100 евра.

РЕКОРДНО ИНТЕРЕСОВАЊЕ ЗА ПОМОЋ ДРЖАВЕ ОД 100 ЕВРА: Министар Синиша Мали саопштио најновије информације

Фото: Инстаграм

Према његовим речима, ова мера показује снагу државе и јавних финансија. 

- Знак је за наше младе да могу да се ослоне на државу - рекао је Мали, а онда још једном показао како функционише систем пријаве за помоћ од 100 евра од државе.

За грађане старости од 16 до 29 година за добијање државне помоћи у износу од 100 евра почела је пријава од поноћи.

Подсетио је да су, када је почела пандемија корона вируса, сви пунолетни грађани добили по 100 евра, након чега је била акција 30+30+20 евра, затим помоћ пензионерима, незапосленима, грађанима на КиМ, онима који су добили вакцину до маја, медицинарима...

- У доба глобалне економске кризе држава Србија показује своју снагу - рекао је министар Мали.

Подсетио је да је јуче исплаћена помоћ здравственим радницима, а да ће у фебруару бити исплаћено по 20.000 динара за пензионере.

Министар Мали је још једном позвао грађане да изађу на сутрашњи на референдум, како би била унапређена владавина права.

- Излазимо сутра, излазимо заједно да заокружимо да - рекао је Мали.

Како се пријавити за 100 евра?

Министар финансија Синиша Мали је јуче објаснио како изгледа пријава за новчану помоћ од 100 евра. Млади се за новчану помоћ могу пријавити на порталу Управе за трезор, на лику за пријаву за 100 евра: идп.трезор.гов.рс, од 15. до 30. јануара.

- Процес пријаве је једноставан. Неопходно је укуцати јединствени матични број и број личне карте и изабрати банку у коју желите да се новац уплати. Ако не постоји рачун у банци, само је потребно изабрати жељену банку, у којој ће бити отворен наменски рачун на који ће држава уплатити 100 евра. После тога, новац може да се подигне са личном картом. За нас је то веома важна мера, јер желимо да покажемо да подржавамо младе, оне на којима наша земља остаје. Овим показујемо колико су важни и испуњавамо још једно обећање - рекао је Мали.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ОВО СУ НОВЕ ЦЕНЕ ГОРИВА: Ступају на снагу данас у 15 сати