КАКО СЕ ПРИЈАВИТИ ЗА 100 ЕВРА: Линк за пријаву за 100 евра, кораци и услови

Novosti online

15. 01. 2022. у 00:15

ЗА грађана старости од 16 до 29 година за добијање државне помоћи у изосу од 100 евра почела је пријава од поноћи.

КАКО СЕ ПРИЈАВИТИ ЗА 100 ЕВРА: Линк за пријаву за 100 евра, кораци и услови

Фото: Профимедиа/Илустрација

Како се пријавити за 100 евра?

Министар финансија Синиша Мали је у току јучерашњег дана објаснио како изгледа пријава за новчану помоћ од 100 евра. Млади се за новчану помоћ могу пријавити на порталу Управе за трезор, на лику за пријаву за 100 евра: идп.трезор.гов.рс, од 15. до 30. јануара.

- Процес пријаве је једноставан. Неопходно је укуцати јединствени матични број и број личне карте и изабрати банку у коју желите да се новац уплати. Ако не постоји рачун у банци, само је потребно изабрати жељену банку, у којој ће бити отворен наменски рачун на који ће држава уплатити 100 евра. После тога, новац може да се подигне са личном картом. За нас је то веома важна мера, јер желимо да покажемо да подржавамо младе, оне на којима наша земља остаје. Овим показујемо колико су важни и испуњавамо још једно обећање - рекао је Мали.

Исплата 100 евра креће од 1. фебруара

Мали је прецизирао да пријава траје до 30. јануара, а да исплата почиње у фебруару 2022. године.

- Очекујем да ћемо 1, 2 и 3. фебруара исплатити све који се буду пријавили за 100 евра, а према подацима, реч је о милион наших суграђана, које позивам да се пријаве и да искористе ову могућност коју им држава пружа - рекао је министар финансија.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

МАЛИ СУТРА У БУДИМПЕШТИ: Министар са Сијартом о унапређењу економске сарадње Србије и Мађарске