ПРЕДСЕДНИК НАЈАВИО: Аутопут Рума-Шабац отварамо до половине 2023.

Новости онлајн

04. 12. 2021. у 12:52

ЦЕО ауто-пут Рума-Шабац требало би да отворимо до половине 2023. године, изјавио је данас председник Србије Александар Вучић приликом обиласка радова на мосту на Сави код Шапца.

ПРЕДСЕДНИК НАЈАВИО: Аутопут Рума-Шабац отварамо до половине 2023.

Фото: Принтсцреен/Пинк

Вучић је рекао да је приметан невероватан напредак у односу на пре шест месеци и на пре годину дана када је обилазио радове.

Он је поновио да ће се новим коридором од Шапца до Београда стизати за неких 40 или 45 минута аутопутем.

- Овде градимо потпуно нови ауто-пут да бисмо заобишли села, и сада ће бити неупоредиво брже - рекао је Вучић.

Председник је рекао како се налазе на само два километара од места где су пре седам дана "батинаши тукли људе и тиме се хвалили".

Указао је и да је све већи број странаца који раде, углавном Индијаца, Бангладешанаца и Турака, а у другим пословима и Филипинаца.

Оценио је да је нови аутопут за Срем и Мачву нешто невероватно, "друга димензија".

- Велика ствар за нашу земљу. Много пара, али добро раде Азербејџанци. Платили смо све из буџета и зато сам поносан, то показује снагу Србије. Срце трепери, милина када видите како се гради у нашој земљи све што није рађено годинама - рекао је Вучић, који је овом приликом разговарао са радницима о њиховом статусу и правима.

Раније је најављено да ће аутопут Рума-Шабац бити завршен до октобра 2023. године, а Шабац-Лозница до краја октобра 2024. године.

Нови мост преко Саве код Шапца је најважнији и најзахтевнији објекат на траси будућег ауто-пута и брзе саобраћајнице Рума-Шабац-Лозница.

Нови мост преко Саве код Шапца биће дуг укупно 1,3 километра (са тзв. навозним рампама) и представља једну од три деонице овог пројекта.

Цео пројекат Рума-Шабац-Лозница вредан је 467,5 милиона евра, а укупна дужина ауто-пута и брзе саобраћајнице је 77 км.

Овај пут важан је не само за овај крај, за близу 600.000 људи у Мачванском и Сремском округу, које директно повезује.

Овај пут је и најкраћа веза између Београда и Новог сада са БиХ и Републиком Српском преко граничног прелаза Бадовинци (Павловица ћуприја) и даље према Бијељини или прелаза Трбушница код Лознице.

На ауто-пут и брзу саобраћајницу Рума-Шабац-Лозница (77 км) надовезаће се Фрушкогорски коридор који повезује Нови Сад и Руму (45,4 км), што ће чинити укупно 122,4 км нове саобраћајнице.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (7)