"ДЕЛТА СИТИ" ПРОМЕНИО ВЛАСНИКА: Српска компанија купила новобеоградски тржни центар, у њеном власништву већ "Ушће", "Бео" и "Имо аутлет"

Е. Р.

03. 12. 2021. у 07:20

ТРЖНИ центар "Делта сити" прешао је у руке Компаније MPC Properties, чији је власник бизнисмен Петар Матић.

ДЕЛТА СИТИ ПРОМЕНИО ВЛАСНИКА: Српска компанија купила новобеоградски тржни центар, у њеном власништву већ Ушће, Бео и Имо аутлет

Фото А. Станковић

Како су нам из ове фирме рекли, уговор о преузимању је раније потписан, а аквизиција је и званично окончана. И док о цени не желе да говоре, поједини страни портали пренели су, још у септембру, да је трансакција вредна 115 милиона евра. Спекулише се, међутим, да је центар коштао и који милион више.

Иначе, већина шопинг молова је већ у његовом власништву.

- Као регионални лидер у изградњи и управљању некретнинама, Компанија MPC Properties је купила "Делта сити" - наводи се у саопштењу ове фирме.

- Ова аквизиција је додатно оснажила MPC ритејл портфолио који чине шопинг центри "Ушће", "Бео", "Меркатор центар Београд" и "Имо аутлет центар".

Како објашњавају, "Делта сити" је један од најпосећенијих тржних центара, од 2007. када је отворен.

- Додајући свом порфолију овај успешан центар, MPC ће имати прилику да, користећи своју експертизу и најбољу праксу, побољша и унапреди искуство на овој шопинг дестинацији - поручују из ове фирме.

Фото Приватна архива

Према изјави Максенса Лијагреа, извршног директора MPC Properties, после ове аквизиције њихова ритејл мрежа броји чак пет шопинг центара и представља апсолутног лидера на домаћем тржишту.

Од када је отворен, пре 14 година, овај тржни центар је већ мењао власника. Подгорички и београдски шопинг мол "Делта сити" 2016. године је од бизнисмена Мирослава Мишковића купио јужноафрички инвестициони фонд "Хипроп инвестмент". Како су медији тада писали, уговор је потписан у Бечу. Трансакција је износила, наводно, 202,8 милиона евра. Од тога 127,8 милиона евра била је цена београдског шопинг мола, а црногорског 75 милиона. Сада, међутим, купац није желео да открива колико га је коштао новобеоградски тржни центар.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

СТРАШАН РУСКИ НАПАД: Ваздушно-космичке снаге жестоко удариле- уништени непријатељски положаји, има погинулих

СТРАШАН РУСКИ НАПАД: Ваздушно-космичке снаге жестоко удариле- уништени непријатељски положаји, има погинулих

МИНИСТАРСТВО одбране Русије саопштило је да су његове Ваздушно-космичке снаге у понедељак гађале положаје терористичке организације Џабхат ал-Нусра у Идлибу, убивши и ранивши већи број терориста те организације и уништивши њихове положаје.

04. 10. 2022. у 22:56

КО ЈЕ ГЛАСАО ЗА ОВО? Говор Лиз Трас прекинули критичари, ево како им је одговорила

"КО ЈЕ ГЛАСАО ЗА ОВО?" Говор Лиз Трас прекинули критичари, ево како им је одговорила

БРИТАНСКА премијерка Лиз Трас обећала је у среду да ће провести Британију кроз "олујна времена" и преобразити британску економију, у покушају да поврати ауторитет у својој странци која се побунила након хаотичних првих месец дана на власти.

05. 10. 2022. у 17:47

Коментари (0)

ТАТА ПОНОСАН: Ћерка легендарног фолкера постала шампион света: То ми је најважније тренутно!