Да ли је бољи посао промена која вам је потребна?

Промо

22. 11. 2021. у 10:00

ДА ли знате да једна особа просечно промени посао 12 пута у току своје каријере? Доста тога се променило у односу на време када су наши родитељи започињали каријере, када се у пензију ишло из исте компаније у којој се започињало.

Да ли је бољи посао промена која вам је потребна?

Фото: shutterstock.com.

Овакву врсту "лојалности" миленијалци не сматрају добром. Они се, за разлику од родитеља, много лакше опредељују за промену, и то не само послодавца, него комплетног занимања. Према неким истраживањима, 75% њих сматра да је промена посла на сваких неколико година корисна за њих. Поред миленијалаца, све више и друге, радно способне популације се опредељује за промену, а разлози за то су бројни.

Један од разлога је јер не сматрају да су послодавци такође лојални својим запосленима, у ситуацијама када су спремни да олако отпусте своје раднике, који су у истим компанијама чак и по више деценија, услед приватизације или смањења обима посла. Такође, овоме можемо придодати и чињеницу да велики број послодаваца своје запослене може сматрати лако заменљивима, те не осећају потребу да задрже радника.

Фото: shutterstock.com.

Значајан разлог за промену свакако јесте и већа новчана накнада, коју прелазак на нову позицију може да донесе. Рад у једној компанији углавном и доноси повремена повећања плате, али та повећања не морају бити значајнија, ни компетитивна у односу на плату која се може уговорити преласком у нову компанију.

Овај тренд драстично је повећан у току пандемије корона вируса, током које су се радне навике промениле, па је сада могућност рада од куће један од значајних услова за нови посао, али и постојање баланса између посла и приватног живота.

Као што је наведено, све више људи се, поред промене саме компаније, опредељује и за промену занимања.

Ми вам можемо предложити индустрију која одолева економским кризама и пандемијама, која улаже у своје запослене, омогућава им многе бенефите, али нуди и компетитивну зараду.

Уз то, на тржишту рада у Србији, али и ван ње, постоји велика потражња за овим занимањима, што гарантује лак проналазак посла.

Фото: shutterstock.com.

Реч је, можда претпостављате, о ИТ индустрији. Уколико сматрате да имате склоности за бављењем овим послом, али се бринете јер немате никаква техничка предзнања, немојте да вас то обесхрабри, јер су могућности за стицањем знања у данашње време разноврсне. Од факултета и виших школа, али и до интензивних школа програмирања и онлајн обука, прегршт је начина да овладате овим модерним и плаћеним занатом. Такође, поред инжењерских послова, бројне су позиције које нису везане за програмирање - дизајн, дигитални маркетинг, менаџмент и многе друге.

Увек имајте на уму да је живот кратак да бисте се бавили послом који вас не испуњава, па је проналазак правог занимања кључан.

Сада можете да постанете квалификовани за каријеру коју одавно желите, а Cubes IT School је ту да вас подржи, нудећи вам јединствену прилику да данима Црног петка - од 25. до 29. новембра, уштедите до 800 евра на онлајн курсеве програмирања и обезбедите себи сигурну будућност.

Време је за ново поглавље!

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

НАШ ГРАД ЈЕ УНИШТЕН Кличко се огласио о гранатирању Кијева - уништено је 220 станова