МИНИСТАР МАЛИ О ПОМОЋИ ОД 20 ЕВРА: Пријава почела данас и траје до 30. новембра

Novosti online

15. 11. 2021. у 08:28

МИНИСТАР финансија Синиша Мали саопштио је данас на РТС-у да данас почиње пријава грађана за 20 евра додатне новчане подршке државе.

МИНИСТАР МАЛИ О ПОМОЋИ ОД 20 ЕВРА: Пријава почела данас и траје до 30. новембра

Фото: РТС принтскрин

Пријаву је могуће извршити на порталу Управе за трезор, на адреси idp.trezor.gov.rs, а министар је објаснио да за ту помоћ не треба да се пријављују сви грађани.

Он је објаснио да грађани који су се у мају пријавили за новчану помоћ у износу од два пута по 30 евра, као и корисници пензија, примаоци новчане социјалне помоћи и лица у Заводу за извршење кривичних санкција, не треба да се пријављују за 20 евра додатне помоћи државе, која ће им бити аутоматски исплаћена у децембру.

Подсетио је да је за три дана у новембру исплаћено више од 5,7 милиона грађана који су добили по 30 евра.

Министар је рекао да остали пунолетни држављани Србије са пребивалиштем на територији Републике Србије и важећом личном картом, који се претходно нису пријавили, а желе да добију допунску новчану помоћ у износу од 20 евра у динарској противвредности, као и они који су у међувремену стекли право на помоћ, било да су постали пунолетни или добили држављанство, пребивалиште и личну карту, могу да се пријаве на порталу Управе за трезор од 15. до 30. новембра.

Он је изјавио да је држава поново све своје обавезе испунила како је и обећано.

Подсетио је и да наши најстарији суграђани могу да очекују још по 20.000 динара у фебруару наредне године, што је предвиђено и буџетом за 2022. годину, који ће се ускоро наћи пред посланицима Скупштине Србије.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

"НОВОСТИ" САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

ЈАВНО тужилаштво за организовани криминал, као и браниоци који су ангажовани у новом поступку који се води против Дарка Шарића и других оптужених, како незванично сазнајемо, поднели су председнику Вишег суда у Београду захтев за изузеће судије Синише Петровића, који је постављен да са још двоје колега води главни претрес.

29. 05. 2023. у 14:03

ГОВОРИЛИ СУ МИ ДА СЕ НЕ УДАЈЕМ ЗА СРБИНА Туркиња Дилара нашла је срећу са Александром - један наш обичај још јој је чудан

"ГОВОРИЛИ СУ МИ ДА СЕ НЕ УДАЈЕМ ЗА СРБИНА" Туркиња Дилара нашла је срећу са Александром - један наш обичај још јој је чудан

ТУРКИЊА Дилара Давидовић већ пет година живи у Босни, у Брчком. Удала се за Александра, имају девојчицу и многи сматрају да се савршено уклопила.

28. 05. 2023. у 08:48

Коментари (0)

НОВАК У КЛИН, НИКОЛА У ПЛОЧУ: Због онога што је Јокић рекао, Ђоковић морао да реагује усред Ролан Гароса