ЗА 1.000 КУБИКА БИЋЕ ЦЕНА 450 $: Оптимизам Бајатовића пре сусрета Вучића и Путина

Ј. Ј. БАЉАК

13. 11. 2021. у 09:11

НА разговорима Владимира Путина и Александра Вучића, који ће у Москви бити одржани крајем новембра, Србија може очекивати цену гаса која ће бити повољнија од 450 долара за 1.000 кубних метара, поручио је директор "Србијагаса" Душан Бајатовић, приликом пуштања гаса на станици Тилва, за снабдевање Беле Цркве.

ЗА 1.000 КУБИКА БИЋЕ ЦЕНА 450 $: Оптимизам Бајатовића пре сусрета Вучића и Путина

Душан Бајатовић / Фото Танјуг

Бајатовић је рекао да се до сада за гасни прикључак од 780 евра "Србијагасу" пријавило 60.000 домаћинстава, те да интересовање не јењава, а да је изграђено 11.000 прикључака.

Истакао је да "Србијагас" има степен наплате од реалних 92 одсто, иако са наплатом и старих дугова он износи 98 посто.

Одговарајући на новинарско интересовање о расписаном конкурсу за директора "Србијагаса", дугогодишњи и актуелни директор те компаније каже да je своје партијске функције одавно замрзнуо.

Инвестицијом од 13 милиона евра у мерно-регулациону станицу Тилва и гасовод високог притиска, омогућена је испорука гаса за Белу Цркву и села на њеној територији, односно за 7.600 домаћинстава. Први човек "Србијагаса" је истакао да ће за ту средину бити довољно гаса и за прикључење више домаћинстава, као и за развој привреде. Он се становницима општине Бела Црква извинио на кашњењу од године дана, до кога је дошло због "папирологије".

Председница општине, Виолета Симић, изразила је успешна што је гасификација, упркос кашњењу, задовољна и нагласила да ће гас пуно значити за развој потенцијала Беле Цркве.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

УПРАВО САЗНАЈЕМО! Вест коју је Вучић заборавио да саопшти: 100.000 људи који су добили ваучере од 5.000, добиће још 10.000 динара