МИНИСТАР МАЛИ ОБЈАВИО: Обвезници имају рок да пређу на нови модел е-фискализације (ФОТО)

Novosti online

05. 11. 2021. у 19:52

МИНИСТАР финансија Синиша Мали објавио је на Инстаграм налогу да обвезници имају рок да пређу на нови модел е-фискализације.

МИНИСТАР МАЛИ ОБЈАВИО: Обвезници имају рок да пређу на нови модел е-фискализације (ФОТО)

Фото: Танјуг

- Обвезници фискализације имају рок до 30. априла 2022. године да пређу на нови модел е-фискализације, а први корак је пријава пословног простора и пословних просторија.

До данас је укупно 34.000 обвезника пријавило 47.000 локација. @пореска_управа је подсетила обвезнике на који начин се попуњава пријава (на сајту пурс.гов.рс), а видео о томе се налази и на YоуТубе каналу @министарство_финансија. Након пријаве локација пословних објеката, могуће је пријавити се за субвенције за набавку нових уређаја, такође преко портала Пореске управе еПорези. Видео о томе се такође налази на YТ каналу Министарства финансија, као и на сајту будиефискализован.гов.рс. Субвенције исплаћујемо једном недељно, сваког понедељка, дакле одмах након што се пријавите. До сада се за субвенције пријавило око 19.000 обвезника. Од 1. новембра је такође могуће послати упит за безбедносни елемент, који вам је неопходан за е-фискализацију. Важно је да пошаљете упит када знате који фискални уређај ћете користити. Регистар одобрених елемената електронског фискалног уређаја се налази на сајту Пореске управе. Све ове информације можете наћи на сајтовима будиефискализован.гов.рс и пурс.гов.рс. Позивамо све обвезнике да што пре пређу на нови модел и да се е-фискализују! - написао је Мали. 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

КАКО ОТКРИТИ ПРЕВАРУ? Сваки девети половњак у Србији има ВРАЋЕНУ КИЛОМЕТРАЖУ - на шта морате обратити пажњу при куповини