МОМИРОВИЋ: Моравски коридор је највеће градилиште у Србији

Novosti online

07. 09. 2021. у 12:06

У ОВОМ тренутку, од 1.200 километара ауто-путева и брзих саобраћајница које градимо и пројектујемо, најинтензивнији радови се изводе на Моравском коридору, где сваки дан имамо преко 2.000 радника, изјавио је министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић током обиласка радова на мосту преко Јужне Мораве на траси Моравског коридора.

МОМИРОВИЋ: Моравски коридор је највеће градилиште у Србији

Фото: Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре

- На Моравском коридору полако улазимо у завршну зону радова од Појата до Крушевца, а отворили смо радове и на делу од Адрана до Мрчајеваца. Свима је већ јасно да је Србија највеће градилиште у овом делу Европе. Ми данас практично немамо незапосленог грађевинског радника, свако може да нађе посао на једном од 80.000 градилишта, колико их сада има активних у Србији - рекао је Момировић.

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић заједно је са директором Коридора Србије Александром Антићем обишао радове на мосту преко Јужне Мораве, који се налази на деоници ауто-пута од Појата до Крушевца, у склопу Моравског коридора.

Министар Момировић истакао је да је поносан на све што је до сада урађено и захвалио се радницима и представницима компаније „Бехтел Енка“, људима из надзора, као и тиму Коридора Србије на челу са директором Антићем.

На овој траси гравитира око пола милиона људи, а министар Момировић је додао да ће овај ауто-пут омогућити да се уради нешто о чему се некада само сањало – да се споје западна Србија са регионом централне Србије и да се споји Крушевац са Чачком.

- У овом тренутку, без икакве дилеме, Моравски коридор је највеће градилиште у Србији. Јуче је било овде ангажовано 2.265 радника, са 885 јединица механизације. У потпуности је отворена траса у делу од Појата до Крушевца, где радимо на 77 различитих градилишта. Најзначајније је 10 мостова и 3 надвожњака - казао је директор Коридора Србије Александар Антић. - Моравски коридор је од изузетног значаја јер повезује централне делове Србије са два најважнија путна правца Коридорима 10 и 11. Ова саобраћајница ће повезати сва већа насеља централне Србије између Појата и Чачка - Ћићевац, Сталаћ, Крушевац, Трстеник, Врњачку Бању, Краљево и Чачак, где живи око пола милиона становника. Моравски коридор ће бити први дигитални ауто-пут у Србији.

БОНУС ВИДЕО - Министар Томислав Момировић изразио саучешће након погибије радника на изградњи моравског коридора

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ВУЧИЋ: Ја се не борим ни за Путина, ни за Бајдена, већ за своју земљу

ВУЧИЋ: Ја се не борим ни за Путина, ни за Бајдена, већ за своју земљу

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић истакао је данас да се он не бори ни за Владимира Путина, ни за Џозефа Бајдена, већ за грађане Србије и државу Србију, и да га не интересује шта имају да му поруче страни лидери, већ да гледа да у овим тренуцима Србија не буде на њиховом удару.

28. 09. 2022. у 13:20

Коментари (0)

ОКТОБАР НА ЗЛАТНОМ ПЕСКУ: Ако не желите да се опростите од лета, правац у Хургаду – чека вас сунце и топло море