ПИКТОГРАМИ ЗБУЊУЈУ ВОЗАЧЕ: Жалбе путника на светлосну сигнализацију на граничном прелазу Прешево

С. Б.

30. 08. 2021. у 10:31

ЧЕКАЊЕ У погрешном реду, на граничном прелазу, може коштати и времена и живаца. Путници су, нажалост, на уласку и изласку из Србије у Северну Македонију, овог лета за то имали прегршт прилика.

ПИКТОГРАМИ ЗБУЊУЈУ ВОЗАЧЕ: Жалбе путника на светлосну сигнализацију на граничном прелазу Прешево

Ко је поштовао упутства, задесио се у најдужој колони

Наши читаоци, у више наврата, различитих дана, нашли су се у таквој ситуацији. Ко је поштовао упутства са пиктограма на граничном прелазу Прешево нашао се у најдужој колони.

Из даљине је деловало да раде само две траке, а остале су затворене. Тек када би пришли, возачи су схватали да су у функцији и они "црвени". Хаос је настајао када аутомобили крену да прелазе из пуних у суседне траке.

У Републичкој дирекцији за имовину су нам, међутим, одговорили да није у питању квар.

- По добијању вашег мејла проверили смо са надлежнима на граничном прелазу Прешево и добили информацију да су сви пиктограми у функцији - стоји у одговору Сектора за управљање граничним и пограничним прелазима Републичке дирекције за имовину. - Организовање прилаза на граничним прелазима је у надлежности Граничне полиције, док је Републичка дирекција за имовину надлежна за одржавање, поправке, у овом случају пиктограма, по пријави квара од корисника. Напомињемо да нисмо имали ниједан захтев од Управе граничне полиције за поправком истих.

Готово идентичну ситуацији наши читаоци су забележили и половином јула. Иако је сигнализација показивала да ради једна трака, у функцији су биле и оне означене као затворене. Тада се, међутим, радило на надстрешници и то је био разлог квара пиктограма.

Искуство путника показује да и када је у пуном капацитету, терминал не показује увек праву слику.

ЧЕКАЊА

ТУРИСТИЧКА сезона више није у пуном јеку, али се и даље чека на прелазима. Према последњим информацијама Управе граничне полиције, задржавања на путничким терминалима су око 30 минута за излазак из Србије, али око 120 минута за улазак у нашу земљу. На теретним терминалима се чека подједнкао, око пола сата и на улазак и на излазак из земље.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ПОГУБНЕ ТЕЖЊЕ: Џонсон тера Путина са Балкана