ВУЧИЋ ОБЈАСНИО ЗАШТО ЈЕ ТРАЖИО 9 МИЛИОНА ЕВРА: Наставићу то да радим и у будуће и увек се борити за Србију - за наш народ и ништа за себе

Танјуг

14. 07. 2021. у 11:46

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић рекао је данас да девет милиона евра није тражио из буџета за себе и своје богаћење већ за изградњу 50 километара пута од Доњег Милановца до Голупца.

ВУЧИЋ ОБЈАСНИО ЗАШТО ЈЕ ТРАЖИО 9 МИЛИОНА ЕВРА: Наставићу то да радим и у будуће и увек се борити за Србију - за наш народ и ништа за себе

Фото: Танјуг

- Поносан сам да у буџетској резерви имамо толико новца и да можемо да изградимо 50 километара тог важног пута. Можда није у складу са сваким чланом Устава или закона, али није у супротности ни са једним од њих- рекао је Вучић у Панчеву одговарајући на новинарско питање на основу ког члана Устава и закона је јуче тражио девет милиона евра новца који "припадају грађанима Србије и да ли је то нормално". 

Он је рекао да је то дао себи за право, јер није узимао девет милиона за себе ни за своје компаније, нити ради оно што, како је рекао, раде неки други.

- Питао сам да ли има девет милиона евра у текућој буџетској резерви за пут Доњи Милановац - Голубац- прецизирао је председник и додао да је задовољан када му замерају то што хоће да гради путеве и пруге и развија Србију, а не да се лично богати.

- Наставићу то да радим и у будуће и увек се борити за Србију, њене путеве и пруге, за наш народ и ништа за себе- поручио је Вучић.

Вучић је јуче током посете Кладову позвао телефоном министра финансија Синишу Малог и договорио са њим да се до краја године обезбеди из буџета додатних девет милиона евра за реконструкцију путева у источном делу Србије.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (10)