ШТА ПОДРАЗУМЕВА УКИДАЊЕ РОМИНГА ОД 1. ЈУЛА - Министарка Матић: Ево колико ће се плаћати телефонирање из Грчке

Танјуг

26. 05. 2021. у 09:37

МИНИСТАРКА трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић изјавила је данас да се 1. јула за грађане Србије укида плаћање роминга у Грчкој и да грађани неће плаћати тарифу за иностранство.

ШТА ПОДРАЗУМЕВА УКИДАЊЕ РОМИНГА ОД 1. ЈУЛА - Министарка Матић: Ево колико ће се плаћати телефонирање из Грчке

Фото: Далибор Митић

- Ради се о споразуму којим се укида плаћање роминга, односно, грађани више неће плаћати цену роминга која је постојала до сада, него ће у Грчкој имати исте цене као у домаћем саобраћају - рекла је Матић за ТВ Пинк.

Министарка је подсетила да од 1. јула ступа на снагу последња фаза имплементације споразума о смањењу, односно укидању плаћања цена роминга на територији Западног Балкана.

- То значи да у Црној Гори, Босни и Херцеговини, Северној Македонији и Албанији нећемо плаћати роминг, него ће у овим земљама важити цене из пакета као у домаћем саобраћају, а њима се придружује и Грчка - рекла је Матић.

Министарка је рекла да су преговори Србије и Грчке о укидању роминга трајали годину и по и да је прошле године постигннут начелни договор, али да је коначни споразум постигнут током недавне посете премијерке Ане Брнабић Атини.

- Премијерка је у разговору са грчким премијером дефинитивно договорила укидање плаћања роминга - рекла је Матић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ЛАЖНИ КЛИЧКО: Дипфејк технологија насамарила европске званичнике