ВЕСОВИЋ: Позив компанијама за пријаву на конференцију Интерконект

Новости Онлајн

06. 04. 2023. у 15:46

КОНФЕРЕНЦИЈА Интерконект са циљем ефикасног повезивања компанија из Србије и региона са више од 15 великих купаца из иностранства кроз директне састанке (Б2Б), биће одржана у Хотелу Метропол у Београду 26. и 27. априла.

ВЕСОВИЋ: Позив компанијама за пријаву на конференцију Интерконект

Фото: Принтскрин/Јујтуб/Privredna komora Srbije

Директор Сектора за стратешке анализе, услуге и интернационализацију Привредне коморе Србије Михаило Весовић позвао је све заинтересоване компаније да свој термин за директан састанак обезбеде пријавом од 7. априла, док су пријаве за учешће на самој конференцији отворене већ сада.

Он је додао се овај Интерконект одржава други пут по реду, и представља нову врсту повезивања компанија са њиховим потенцијалним добављачима са Западног Балкана.

- Желимо да штедимо и време и ресурсе пре свега нашим малим и средњим компанијама које долазе на овакве састанке, али наравно и нашим партнерима из Западне Европе - јер, не долазе у куртоазну посету него долазе из конкретних пословних разлога, у циљу проналажења добављача који су на прагу Европе и на тај начин испуњавају оно што је велики број великих компанија задао својим менаџерима набавке, а то је да осигурају сигурност добављача и близину добављача тзв.`неарсхоринг` - рекао је Весовић за Танјуг.

Он је нагласио да на ове састанке долазе управо људи који су задужени за набавку, људи који долазе на преговоре те да није реч о уобичајеној конференцији.

- Ово није обична конференција, иако ћете имати прилике да чујете шта су трендви у аутомобилској индустрији, индустрији пластике и гуме, у металопреради. Причаће се о томе на самој конференцији, али фокус овог Интерконекта су директни разговори између потенцијалних купаца и потенцијалних добављача - рекао је Весовић.

Своје присуство је потврдило 15 великих компанија, међу којима су и Роцхе Диагностицс и Тисен Круп (Тхyссенкрупп) Аутомотиве.

- Све компаније можете да видите сајту Интерконекта и да се већ од 7. априла директно пријавите и добијете свој термин за директне разговоре са купцима из ових компанија - рекао је Весовић. Циљ је да домаће компаније сагледају своје могућности, истиче Весовић, пре свега да ли могу да испуне критеријуме по питању квалитета и стандарда као и да виде да ли имају довољно капацитета.

- На њима је да постигну и конкурентност у цени, а ја верујем да многе наше компаније испуњавају овај критеријум и да је ово сјајна приика да интернационализују своје пословање и да прошире листу компанија за које су добављачи - рекао је Весовић. Он је додао да је ово сјајна прилика и за европске компаније да обезбеде себи добављача који није са далеког истока већ `неарсхоринг` и да се у том контексту обезбеђује једна сигурност ланаца снабдевања, а са друге стране на тај начин се подиже и знање и технолошки ниво наших компанија.

- На овом менаџмент нивоу постоји могућност да се научи шта су данашњи трендови у овим индустријама шта је за очекивати на тржишту ЕУ и на глобалном тржишту у будућности. Које промене долазе и у крањој линији да се менаџери јако добро преиспитају где је њихова компанија данас на који начин може да одговори високим захтевима великих компанија и да преформулише можда своју стратегију за будућност - оценио је Весовић. Концепт Интерцоннецт конференције је да се фирме, одмах након регистрације претражују партнере путем платформе и повезују се са њима, током конференције моћи ће да одрже састанке уживо, док ће дан после, имати прилику да договоре и организују и посету.

Очекује се учешће више од две стотине представника компанија, а један од главних говорника биће директор Тхyссенкупп Аутомотиве Фердинанд Виланд који ће указати на најактуелније теме у међународном пословању као и на примену и најбољу праксу одрживости и циркуларности на глобалном експертском нивоу. Како је најављено, глобални менаџер категорије производа за специјалне пројекте компаније Роцхе Диагностицс Хендрик Хансен, пренеће искуства одрживости у ланцу снабдевања и приближити актуелне трендове на примеру пословања ове компаније.

Међу великим купцима су немачки ДБW - у области металске и аутомобилске индустрије, затим швајцарска фирма ЕАО, произвођач висококвалитетних индустријских прекидача, заинтереован за услуге обраде у металској индустрији. Такође, своје присуство на Интерконекту потврдила је и италијанска компанија САГ Туби, у области производње металних и гумених цеви у аутомобилској индустрији, која потражује цеви од прохрома и обичног челика, алате за савијање цеви, као и фирма из Немачке - Скyлотец, која се бави производњом опреме за пењање и високоградњу, а заинтереована је за сарадњу са српским фирмама у области бризгања пластике, савијања метала израде текстилних делова.

Конференцију организују Привредна комора Србије и фирма Цонвестеницс, уз подршку пројекта "Велика мала привреда" који финансира УСАИД, а спроводи организација АЦДИ/ВОЦА.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић...

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: "Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић..."

НОВАК Ђоковић и када не игра тенис успева да себе уврсти у најновије најважније вести, и то не само када се о спорту ради. Илон Маск, један од најбогатијих људи света, за то се побринуо.

26. 09. 2023. у 20:37

Коментари (0)