„NOVITAS CONSULT“: Наша мисија је брига о људима!

Novosti online

03. 04. 2023. у 13:34

ПРЕДУЗЕЋЕ за професионалну рехабилитацију и запошљавање особа са инвалидитетом „Novitas Consult“ из Шапца, од свог оснивања пре једну деценију, ради на унапређењу положаја особа са инвалидитетом кроз радну инклузију, која је, са економским осамостаљивањем, једини прави пут ка њиховој пуној друштвеној укључености.

„NOVITAS CONSULT“: Наша мисија је брига о људима!

Фото: ПКС

„Novitas Consult“ конкурисало је за Националну награду за друштвено одговорно пословање Ђорђе Вајферт, коју Привредна коморе Србије доделјује од 2007. године. Награда је признање лауреатима, али и подстицај осталим организацијама да осим поштовања законске регулативе, као подразумеваног минимума, додатним активностима друштву, локалној заједници и животној средини, враћају више од оног што од њих узимају.

- Послујемо 10 година и наша мисија је брига о људима, да њих учинимо економски стабилним, друштвено корисним и да их оснажимо. Њихова срећа је и наша срећа – то је оно због чега радимо - истиче Марија Игњатовић, директорка Предузећа за професионалну рехабилитацију и запошљавање особа са инвалидитетом „Novitas Consult“ из Шапца.

Запошлјавају 22 радника, од којих 19 са инвалидитетом, а баве се паковањем воћа и поврћа, ситнозрнастих производа, праве и термо ролне за фискалне касе, термо етикете и селотејп траке и стреч фолију.

- Реализујемо и обуке за незапослене особе са инвалидитетом и припаднике других угрожених група, попут Рома, а на основу акредитованих програма одобрених од надлежних државних органа - додаје Игњатовић.

Каже да је први и најважнији аспект њиховог пословања - поштовање права особа са инвалидитетом као људских права:

- Поштовање овог принципа огледа се кроз примену једног од три главна начела одрживог развоја, а то је однос према људима, неговање осећаја за друге, поштовање, разумевање и брига за сваког појединца.

Ово предузеће је истовремено посвећено очувању квалитета и безбедности прехрамбених производа које њихови запослени пакују и у тој области су имплементирали и обавили сертификацију два стандарда, Глобал ГАП и ФССЦ за осам производа, чиме су се, истичу, активно уклјучили у заштиту животне средине.

Девети конкурс за награду Ђорђе Вајферт био је отворен до 10. јануара ове године, стигло је 35 пријава (18 у категорији великих, 10 у категорији малих и микро привредних друштава и 7 у категорији средњих), а проглашење добитника ће бити у мају ове године.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)