ПРОДАЈТЕ КУКУРУЗ МОБИЛНИМ ТЕЛЕФОНОМ: Стартап Наша апликација која повезује произвођаче и трговце

В.Н.

30. 11. 2022. у 16:08

ТИМ стручњака са дугогодишњим искуством у трговини житарицама и уљарицама осмислио је апликацију Cooperation Manager за електронску комуникацију између складиштара (трејдера) и њихових коопераната, пољопривредних произвођача и добављача.

ПРОДАЈТЕ КУКУРУЗ МОБИЛНИМ ТЕЛЕФОНОМ: Стартап Наша апликација која повезује произвођаче и трговце

Фото Shutterstock

Софтверско решење (софтверска платформа + мобилна апликација) омогућава дигитализацију процеса продаје између трговаца и поједностављивање комуникације са кооперантима, чиме се за обе стране повећавају приходи и смањују трошкови продаје.

„Циљ сваког пољoпривредника и откупљивача пољопривредних производа је да може на брз и једноставан начин да се информише о ценама пољопривредних производа, ценама инпута, као и другим информацијама битним за производњу и трговину. Вођени том идејом и претходним радним искуством на Продуктној берзи, креирали смо платформу која обједињује све ове процесе“, каже Радослав Пиља, директор пословних операција у компанији Cooperation Manager.

Платформа је креирана средином прошле године, а већ сада је користе неке од највећих компанија у Србији које око себе окупљају значајан број коопераната.

„Највише смо поносни што је Cooperation Manager једна од првих компанија у свету која је креирала дигитална решења из ове области, а чије ће услуге у наредних месец дана бити понуђене на тржиштима Румуније, Хрватске и Босне и Херцеговине”, најавио је Пиља.

Платформа је намењена складиштарима и хладњачарима, односно, откупљивачима пољопривредних производа који желе да унапреде сарадњу са кооперантима и постигну боље пословне резултате са мањим утрошком времена и новца.

„Ту пре свега мислимо на компаније које блиско сарађују са фармерима у форми кооперације. Велик број кооперанта захтева и велику логистичку потпору у виду комерцијале, заштитара, пољопривредног апотекара... Сви они имају ограничено време које могу да утроше на квалитетан однос са клијентима. Наша платформа им пружа могућност да мултипликују ефекте свог рада и ослободе простор за друге активности, истовремено повећавајући обухват пољопривредника са којима комуницирају”.

Како функционише

Као носилац лиценце, складиштар или хладњачар, креира своју базу коопераната којима желе да шаљу информације о понуди, потражњи или савете агронома. Платформа пружа потпуну контролу носиоцу лиценце ко може да приступи подацима, као и креирање засебних група коопераната са различитим интересовањима.

„Сваки кооперант у потпуности бесплатно инсталира апликацију на свој телефон, чиме стиче могућност добијања битних информација од свог складиштара или хладњачара у реалном времену”, рекао је Пиља.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ОТАЦ СИНУ „КУПИО“ МЛАДУ, ПА ЈЕ ЗАЈЕДНО СИЛОВАЛИ: Нови детаљи ужаса у Маргити, код Вршца

ОТАЦ СИНУ „КУПИО“ МЛАДУ, ПА ЈЕ ЗАЈЕДНО СИЛОВАЛИ: Нови детаљи ужаса у Маргити, код Вршца

ОСАМНАЕСТОГОДИШЊА девојка М. Д. из села Маргита, код Вршца, коју су 2. и 3. фебруара силовали М. Ј. (42) и његов син Н. Ј. (22) из истом места, наводно је била актер уговореног брака.

07. 02. 2023. у 22:02

Коментари (0)

(УЖИВО) РАТ У УКРАЈИНИ: САД тврди - Кијев се спрема за интензивније борбе на пролеће; Шолц прети пооштравањем санкција Русији