ПКС ОБЈАВИЛА ОНЛАЈН КАТАЛОГ СОЦИЈАЛНИХ ПРЕДУЗЕЋА У СРБИЈИ: Одговорним пословањем до одрживог развоја

В.Н.

30. 11. 2022. у 11:30

ПРИВРЕДНА комора Србије је у оквиру кампање подршке социјалном предузетништву припремила каталог социјалних предузећа и њихових производа.

ПКС ОБЈАВИЛА ОНЛАЈН КАТАЛОГ СОЦИЈАЛНИХ ПРЕДУЗЕЋА У СРБИЈИ: Одговорним пословањем до одрживог развоја

Фото: ПКС

Каталог представља производе и услуге 18 социјалних предузећа која су основана ради решавања одређених друштвених проблема кроз подршку незапосленима, особама са инвалидитетом и другим маргинализованим друштвеним групама.

„Промовисањем ових компанија желимо да упознамо представнике корпорација, локалне самоуправе али и младе, са моделом пословања социјалних предузећа и могућношћу повезивања и сарадње“, каже Милица Павић из Центра за програме подршке привреди и микро, малим и средњим привредним друштвима ПКС.

Додаје да су у каталогу предузећа из различитих грана привреде па се тако међу представљеним производима могу наћи ракија, џем, производи од текстила - торбе, одећа и играчке, а сарадњу је могуће остварити и кроз подршку издавању часописa „Лице улице“.

„Куповином ових производа и услуга компаније директно доприносе друштвено одговорном пословању које постаје све важније у сарадњи са инвеститорима, купцима, добављачима и другим заинтересованим странама. Истовремено, кроз овај вид сарадње компаније доприносе и реализацији Циљева одрживог развоја, нарочито оних који су у вези са искорењивањем глади, сиромаштва, смањења неједнакости, поштовања права на достојанствен рад“, објашњава Павићева.

Подсећа да је у оквиру Сектора предузетништва ПКС формирана Секција за социјално предузетништво као и да у Србији тренутно послује око 500 социјалних предузећа, а приоритет је да се тај број повећа, што  омогућава и новоусвојени правни оквир. Aкценат у раду Секције је на одрживости, иновативности и тржишној оријентацији социјалних предузећа. 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
СЛУШАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА СРБИЈЕ И ЊЕГОВУ ОЦЕНУ СИТУАЦИЈЕ У УКРАЈИНИ Финско-немачки бизнисмен поделио снимак Вучића: Остало је четири месеца

"СЛУШАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА СРБИЈЕ И ЊЕГОВУ ОЦЕНУ СИТУАЦИЈЕ У УКРАЈИНИ" Финско-немачки бизнисмен поделио снимак Вучића: Остало је четири месеца

СЛУШАЈТЕ председника Србије и његову искрену оцену ситуације у Украјини, написао је финско-немачки технолошки бизнисмен Ким Дотком на Иксу, цитирајући председника Србије Александра Вучића.

16. 06. 2024. у 14:34

Коментари (0)

НЕМАЧКА У ШОКУ ЗБОГ СОПСТВЕНЕ РЕПРЕЗЕНТАЦИЈЕ: Ало! Подржавате пропаганду Владимира Путина!