УПИШИ У КАЛЕНДАР: 3. ОКТОБАР! Почело пријављивање за програм „Моја прва плата“

ПКС

03. 10. 2022. у 21:09

ПРИЈАВЉИВАЊЕ младих за програм „Моја прва плата“ почиње 3. октобра и трајаће до краја месеца.

УПИШИ У КАЛЕНДАР: 3. ОКТОБАР! Почело пријављивање за програм „Моја прва плата“

Фото Shutterstock

Новембар је резервисан за разговоре и повезивање кандидата са команијама, прво из приватног, а потом и из јавног сектора. Претходно су предузетници, представници микро, малих, средњих и великих предузећа имали прилику да до 22. септембра конкуришу за Програм.

За учешће у овогодишњем програму „Моја прва платаˮ пријавило се 10.313 послодаваца из Србије, којима је потребно укупно 26.905 младих практиканата за 18.006 различитих радних позиција.

Мирјана Ковачевић, руководилац Центра за едукацију, дуално образовање и образовне политике Привредне коморе Србије, каже да је циљ „Моје прве плате“ да се помогне привредним субјектима да реше проблем дефицита кадрова и, у исто време, подстакне запошљавање младих до 30 година, омогућавајући им да у компанијама стекну прва радна искуства и добију шансу за прво запослење.

У Програму учествују послодавци независно од величине и гране привреде у којој послују, а најзаступљенија занимања су у области трговине, администрације, прерађивачке инсустрије, права и економије.

Национална служба за запошљавање расписала је 22. августа Јавни позив за трећи циклус програма „Моја прва плата“ који се реализује уз подршку Привредне коморе Србије, Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Министарства финансија и Канцеларије за информационе технологије и електронску управу.

Mинистарство финансија повећало је за 15 процената износ накнаде коју добијају млади, па ће они са завршеном средњом школом примати месечно 25.000 динара, а са завршеним високим образовањем 30.000 динара. Средства се исплаћују директно корисницима, преко Националне службе за запошљавање, а послодавци могу да исплате и додатни новац.

Више информација на сајту mojaprvaplata.gov.rs.

ЗАПОШЉАВАМО НАЈБОЉЕ!

Компанија „Есенса“ учествује у програму и већ је четворо младих људи добило прилику да стекне радно искуство у различитим секторима унутар фирме, од ИТ-ја до сектора развоја.

„План нам је да младе колеге који су се најбоље показали током Програма, задржимо у нашем систему и радимо на њиховом даљем развоју и усавршавању. Ово је одличан одговор на изазов недостатка кадрова са којим се сви суочавамо“, истиче Војин Николић, маркетинг менаџер.

ТРЕЋА ФАЗА

Трећа фаза програма односиће се на избор кандидата од стране послодаваца. Послодавци ће имати могућност да врше процес селекције пријављених кандидата од самог почетка њиховог пријављивања, а повезивање (коначан избор) кандидата ће: послодавци из приватног сектора обавити од 1. 11. до 15. 11. 2022. године, а послодавци из јавног сектора од 16. 11. до 30. 11. 2022.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИМАМ ПЕТОРО ДЕЦЕ, ОСТАЈЕМ НА СВОМ ОГЊИШТУ: Отац рањеног Бобана - Албанци су јутрос наставили са провокацијама

ИМАМ ПЕТОРО ДЕЦЕ, ОСТАЈЕМ НА СВОМ ОГЊИШТУ: Отац рањеног Бобана - Албанци су јутрос наставили са провокацијама

СИН ми је добро, ушили су му рану али је још у болници. Иако је полиција ухапсила сву тројицу нападача, двојицу малолетника су пустили а оног старијег од 46 година су задржали. Страшно је то што су мог сина, који уопште није проблематичан, напали из чистог мира док је шетао пса.

04. 02. 2023. у 11:56

ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

"ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА" Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

- ПОГЛЕДАЈТЕ са каквим болесним лажовима имамо посла, погледајте, поштовани грађани, чиме се баве и то већ 30 дана, рекао је председник Србије Александар Вучић, показујући јавности фото-монтажу фотографијe на којој се он наводно грли са Аљбином Куртијем, а коју је Срђан Миливојевић из ДС делио на друштвеним мрежама.

03. 02. 2023. у 14:22

ЗАТО СЕ ПОВУКАО ИЗ ПОЗОРИШТА: Јовановић се већ пет година бори са болешћу и боловима, а покојном женином оцу ће испунити жељу

ЗАТО СЕ ПОВУКАО ИЗ ПОЗОРИШТА: Јовановић се већ пет година бори са болешћу и боловима, а покојном женином оцу ће испунити жељу

КАДА се глумац Драган Гаги Јовановић 2018. године повукао из позоришта због јаких болова у леђима услед дискус херније, није ни слутио да ће пауза трајати близу пет година.

06. 02. 2023. у 13:11

Коментари (0)

СОЧНО ТЕЛЕЋЕ ПЕЧЕЊЕ У РЕРНИ: По рецепту најискуснијих кувара - тајна је у брашну