КАНЦЕЛАРИЈА ПКС У ПЕКИНГУ И ПРЕДСТАВНИШТВО У ИСТАНБУЛУ: Нова места сусрета српских и светских привредника

ПКС

03. 10. 2022. у 23:05

ПРИВРЕДНА комора Србије отвориће канцеларију у Пекингу и представништво у Истанбулу, како би се домаћим али и регионалним привредницима омогућио додатни подстицај у ширењу пословања и успостављању нових пословних веза са међународним партнерима.

КАНЦЕЛАРИЈА ПКС У ПЕКИНГУ И ПРЕДСТАВНИШТВО У ИСТАНБУЛУ: Нова места сусрета српских и светских привредника

Фото ПКС

На састанку Марка Чадежа, председника Привредне коморе Србије, и Линде Вонг, председнице кинеске компаније YiHai Grоup договорено је да се отвори канцеларија ПКС у Пекингу. Вонгова, светски позната привредница и филантроп, пристала је том приликом да буде почасна представница српске привреде у НР Кини.

„Циљ активности канцеларије ПКС у кинеској престоници биће додатно унапређење сарадње Србије и НР Кине, али и подршка домаћим компанијама за позиционирање на глобалном кинеском тржишту“, рекао је Чадеж.

 

ВИДИМО СЕ УСКОРО И У ИСТАНБУЛУ

Београд је почетком месеца био домаћин турском председнику који је са делегацијом привредника те земље посетио Србију и регион и присуствовао Српско-турском пословном форуму који је окупио скоро 500 привредника из 330 компанија. Договорено је да ПКС у јануару наредне године отвори представништво у Турској.

„Циљ нам је да повећамо српски извоз на турско тржиште, а за то имамо потенцијала“, поручио је председник Привредне коморе Србије.

На форуму су учествовали привредници из сектора грађевине, енергетике, обновљивих извора енергије, банкарства, текстила, медицинске опреме, прехране, логистике.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ЧЕМУ ЗАПРАВО СЛУЖИ РУЧИЦА У АУТУ: Видео запрепастио мреже: Нисам ово схватила за 42 године живота